pátek 18. října 2024

Jsme v polovině cesty, říká kouč Sparty po slibné výhře nad Malmö

Fotbalisté Sparty v play-off Ligy mistrů porazili švédského mistra Malmö na jeho hřišti 0:2 a mají tak slibně nakročeno do základní části milionářské soutěže.

Sparta je krůček od Ligy mistrů.

Sparta je krůček od Ligy mistrů.
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Sparta je krůček od Ligy mistrů.
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Sparťané pod vedením kouče Larse Friise odcestovali k úvodnímu utkání play-off Ligy mistrů na půdu švédského šampiona Malmö.

Do zápasu vstoupily oba týmy opatrně, ale postupně si dokázali vypracovat nebezpečné šance. V brance pak skončil střílený centr Birmančeviče ze 31. minuty, který nejprve tečoval Haraslín a pak nešťastně do vlastní brány i domácí Stryger Larsen.

Hráči Malmö se pak nějakou dobu z inkasované branky oklepávali, ale v závěru poločasu předvedli svůj pověstný tlak, který však vyrovnávací brankou neskončil.

I po změně stran se do zakončení tlačili více domácí. Sparťané na to ovšem reagovali dobrými protiútoky a drželi si vedení. Euforii mezi fanoušky hostujících přinesl v samotném závěru utkání Ryneš, který krásnou ranou do protipohybu gólmana zvýšil na 2:0.

Spokojený tak mohl být i trenér Lars Friis, který po zápase připomněl, že ještě není hotovo „Malmö není o nic horším týmem, než jsme si mysleli. I dnes ukázali, že mají dobré hráče a my víme, že jsme teprve v polovině cesty. Máme ale do druhého utkání dobrou pozici,“ řekl trenér Sparty.

Odveta na Letné je na programu v úterý 27. sprna. A pokud se v ní českým šampionům podaří dvoubrankové vedení uhájit, zahrají si po dlouhých 19 letech základní skupinu Ligy mistrů.

Malmö FF – AC Sparta Praha 0:2 (0:1)

Branky: 31. Stryger Larsen (vl.), 89. Ryneš. ŽK: 11. Busanello, 34. Pena, 69. Christiansen – 40. Olatunji, 62. Laci, 85. Pešek

Autor: Ota Černý

Související

Martin Vitík derby nedohrál.
Fotbal Chance liga

Tvrdý trest pro Frýdka, Vitík po derby stopku nedostal

Tomáš Chorý v souboji s Martinem Vitíkem.
Fotbal Chance liga

Slavia díky skvělé první půli ovládla derby se Spartou

Fanoušci Slavie mají tradičně kvalitní chorea.
Fotbal Chance liga

Slavia hostí nejdůležitější zápas podzimu

Losování třetího kola MOL Cupu.
Fotbal MOL Cup

Los domácího poháru: Sparta přivítá Zbrojovku Brno