Jsme liberálové, ne komunisti! Piráti vyloučili Michailidu z vedení strany

O osudu Jany Michailidu hlásící se k původním ideálům komunismu je rozhodnuto. Většina Pirátů řekla, že ji ve vedení strany nechce.

Michailidu

Zmizí Jana Michailidu z pirátských funkcí?
Zdroj: Facebook

  • Zmizí Jana Michailidu z pirátských funkcí?
  • Zdroj: Facebook

Komunisty v našich řadách nechceme, tak zní vzkaz Pirátské strany veřejnosti. Její členové si totiž odhlasovali vyloučení Jany Michailidu ze svého vedení. Trnem v oku většině Pirátů byl fakt, že Michailidu v minulosti prohlásila, že se cítí být komunistkou a hlásí se k ideologii Karla Marxe. Nedávno se také objevila na Dnech antikapitalismu pořádaných marxistickou organizací Nadace Rosy Luxembergové. Za to sklidila vlnu nevole od předsedy Pirátů Ivana Bartoše i dalších stranických špiček. Michailidu má veřejnost spojenou s bojem za legalizaci marihuany.

V hlasování se pro vyloučení Michailidu vyjádřilo 53 procent, což je necelých osm set hlasujících. Partajní špičky pak v prohlášeních sdělil, že tímto krokem dávají jasně najevo, že piráti jsou liberální a konzevrativní strana levicového typu, která nechce být spojovaná s komunistickou ideologií.

V minulosti Michailidu stála ve vedení Pirátů poté, co Ivan Bartoš dočasně rezignoval. V republikovém výboru strany byla od roku 2019. Od té doby se snažila ve vedení vystřídat právě Ivana Bartoše. Naposledy se tak stalo loni, kdy proti němu vystoupila ve volbách předsedy strany. Její snaha však skončila fiaskem poté, co ze všech kandidátů získala nejméně hlasů.

Autor: Jan Skala

Související

Michailidu
Domácí

U Pirátů to vře. Michailidu chce zdražit pivo, vedení chce zase její hlavu

beer_alcohol_pub_glass_refreshment_drunk_bottle_surprise-843240
Domácí

Piráti varují před prodejem alkoholu. Chtějí reklamu až po 20. hodině

640px-Flickr_-_europeanpeoplesparty_-_EPP_Congress_Warsaw_(709)
Domácí

Lidovci nechtějí mít se Svobodou nic společného. Kvůli proruským názorům

51094915673_8f4c6dc684_b
Domácí

Látky jako HHC budou zakázané, navrhuje ministerstvo. Piráti by spíše legalizovali