úterý 16. dubna 2024

Legendy Whitesneake a Led Zeppelin možná obnoví spolupráci

Před třiceti lety uchvátili hudební svět výtečnou souhrou dvou rockových legend. Cesta k další spolupráci je v současnosti prý otevřená.

Coverdale-Page

David Coverdale a Jimmy Page. Dají se ještě někdy dohromady.
Zdroj: Facebook

  • David Coverdale a Jimmy Page. Dají se ještě někdy dohromady.
  • Zdroj: Facebook

V roce 1993 představovalo spojení zpěváka Whitesnake Davida Coverdalea a kytaristy Led Zeppelin Jimmyho Page unikátní bluesrockovou fúzi dvou legendárních muzikantů. I přes nepřízeň situace na hudebním trhu, kterému tehdy velel grunge a alternativní rock, se jejich jediné album dnes cituje jako naprostá klasika. Spolupráce muzikantů neměla dlouhého trvání, protože ještě v roce, kdy deska vyšla, se David Coverdale vrátil ke koncertování se svým Whitesnake a Jimmy Page navázal novou spolupráci s bývalým kolegou z Led Zeppelin, zpěvákem Robertem Plantem. Rok na to vydali společné dílo No Quarter pod hlavičkou Plant/Page.

Na jaře uplynulo od vydání jediného alba projektu Coverdale – Page třicet let, avšak fakt, že by spolupráce mohla být po takové době znovu aktuální, není jen ze světa fantazie. Na youtubové kanálu Whitesnake se o možné spolupráci s Pagem rozpovídal sám Coverdale. Kromě toho, že by letos měl vyjít reprezentativní box, který bude třicet let starou kooperaci věrně shrnovat, objeví se i čtyři dosud nevydané skladby, které Coverdale nyní míchá ve svém domácím studiu. „Jsem tu pro Jimmyho, pokud potřebuje mě k čemukoli,“ vyzval zpěvák svého někdejšího parťáka. Možnost další spolupráce je podle něho otevřená. Vyjádření Davida Coverdalea ke spolupráci s Jimmym Pagem najdete zde.

Autor: Jan Skala

Související

8c66a98ea9777394392fa4924b70f678
Hudba

Neuvěřitelné spojení. Ed Sheeran bude hostovat na albu britských blackmetalistů

Bernie-photo
Hudba

Zemřel bývalý člen Whitesnake Bernie Marsden. Autorovi řady hitů bylo 72 let.

Ilustrační foto
Ekonomika

Renault lepí vztahy s Nissanem. Společně budou investovat do elektromobility

Wikipedia
Domácí Technologie

Univerzita Karlova bude spoluvytvářet Wikipedii