pátek 5. července 2024

Jiříček podepsal jako první vstupní smlouvu

Generální manažer St. Louis Blues Doug Armstrong oznámil, že klub podepsal vstupní kontrakt s Adamem Jiříčkem. Jiříček se domluvil na smlouvě jako první hráč letošního draftu.

Adam Jiříček na draftu

Adam Jiříček na draftu
Zdroj: Profimedia

  • Adam Jiříček na draftu
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový obránce Adam Jiříček si plácl se St. Louis Blues. Tým, který si Jiříčka vybral na letošním draftu jako šestnáctého v pořadí, nabídl mladému bekovi tříletý vstupní kontrakt.

Osmnáctiletý Jiříček odehrál v poslední sezoně v klubu HC Škoda Plzeň 19 utkání. Na juniorském mistrovství světa si poranil koleno a do konce sezony už do zápasu nenaskočil. Před Jiříčkovo zraněním se spekulovalo, že by mohl být draftovaný mezi prvními deseti hráči. Jiříčka si St. Louis nakonec vybralo jako šestnáctého hráče. Jiříček si draft v den svých osmnáctých narozenin užil.

„St. Louis se mi jako organizace líbí. Je to ale jenom první krok, nejtěžší cesta je teprve přede mnou,“ sdělil po draftu mladý obránce.

Plzeňský odchovanec reprezentoval Česko na mezinárodních turnajích. Na Hlinka Gretzky Cupu získal stříbrnou medaili a na mistrovství světa juniorů do 20 let bronz.

Zdroj: nhl.com

Související

Radek Faksa v dresu Stars
Hokej NHL

Faksa mění v NHL po devíti letech dres

Tomáš Nosek v reprezentačním dresu
Hokej NHL

Nosek míří k vítězům Stanley Cupu

Juraj Slafkovský na letošním šampionátu
Hokej NHL

Slafkovský všechny překvapil! Podepsal osmiletý kontrakt

Gólman Aleš Stezka
Hokej NHL

Gólman Stezka pokračuje v NHL