sobota 6. července 2024

Jiříček na šampionátu končí

Adam Jiříček kvůli zranění končí na hokejovém mistrovství světa juniorů. Trenéři dopsali na soupisku dva obránce.

Adam Jiříček

Adam Jiříček
Zdroj: Profimedia

  • Adam Jiříček
  • Zdroj: Profimedia

Adam Jiříček si na mistrovství světa do 20 let už nezahraje. Z turnaje ho vyřadilo zranění kolene. Český hokejový obránce se zranil během zápasu se Slovenskem, ve kterém naši hokejisté prohráli vysoko 2:6.

„Adam Jiříček ještě dnes odletí domů a ve čtvrtek má naplánovanou v České republice magnetickou rezonanci, která ukáže, jaký charakter zranění v zápase proti Slovensku přesně utrpěl. S jistotou ale už můžeme říct, že do turnaje už nezasáhne,“ řekl před zápasem s Norskem trenér Augusta.

Trenéři dopsali před utkáním s Norskem na soupisku dva obránce. Sedmnáctiletého Tomáše Galvase, který nastupuje v extralize za Bílé Tygry Liberec a devatenáctiletého Matěje Prčíka z HC Vítkovice Ridera.

Vedení české reprezentace by mohlo na soupisku dopsat ještě třináctého útočníka. Trenéři by chtěli uplatnit pravidlo o nahrazení zraněného hráče na soupisce.

„Pokud se vše stihne, budeme chtít do zápasu s Norskem díky tomuto pravidlu dopsat ještě třináctého útočníka. O jeho jménu se ještě s trenéry poradíme,“ doplnil Augusta.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

Adam Jiříček na draftu
Hokej NHL

Jiříček podepsal jako první vstupní smlouvu

Juraj Slafkovský na letošním šampionátu
Hokej NHL

Slafkovský všechny překvapil! Podepsal osmiletý kontrakt

Filip Sandberg
Hokej Tipsport ELH

Do Litvínova přichází mistr švédské ligy

Adam Jiříček
Hokej NHL

Jiříček je šestnáctkou draftu!