pondělí 1. července 2024

Jiříček je šestnáctkou draftu!

Hokejový obránce Adam Jiříček byl draftovaný jako šestnáctý v pořadí klubem St. Louis. Jedničkou draftu se stal podle očekávání Macklin Celebrini.

Adam Jiříček

Adam Jiříček
Zdroj: Profimedia

  • Adam Jiříček
  • Zdroj: Profimedia

O jedničce draftu bylo jasno dávno před slavnostním vyhlášením. Jako první byl vybrán kanadský útočník Macklin Celebrini, který poslední sezonu odehrál v univerzitním týmu Bostonu. Mladý Kanaďan zaznamenal v 38 zápasech 64 bodů za 32 gólů a stejný počet asistencí. Právo první volby mělo San Jose Sharks.

Jako druhý přišel na pódium běloruský obránce Arťom Levšunov, kterého si vybralo Chicago. Třetí volbu měl Anaheim a ten všechny překvapil, vedení Ducks ukázalo na kanadského útočníka Becketta Senneckeho, který měl podle odborníků přijít na řadu až v druhé desítce.

České fanoušky nejvíce zajímalo, kdy přijde na řadu šikovný obránce Adam Jiříček, který je mladším bratrem Davida Jiříčka, který byl v roce 2022 draftovaným klubem Columbus Blues Jackets jako šestý.

Adam Jiříček, který v den draftu oslavil osmnácté narozeniny, uslyšel své jméno od zástupců týmu St. Louis Blues na šestnáctém místě.

Adam Jiříček v poslední sezoně vinou zranění na juniorském šampionátu, odehrál v A-týmu Plzně jen devatenáct zápasů. Kvůli zranění kolene už do sezony nenaskočil a nejspíše přišel o umístění v první desítce. Šestnácté místo je přesto pro mladého obránce velký úspěch.

„Je to neuvěřitelné. Den draftu a zároveň narozenin, jsem opravdu šťastný, že jsem v St. Louis,“ sdělil v rozhovoru Jiříček.

Zdroj: nhl.com

Související

Gólman Aleš Stezka
Hokej NHL

Gólman Stezka pokračuje v NHL

Dominik Kubalík na letošním šampionátu
Hokej NHL

Kubalík a dalších šest českých hráčů se stanou nechráněnými volnými hráči

Dominik Badinka míří do Caroliny
Hokej NHL

Čeští mladíci uspěli na draftu!

Jakub Lauko v dresu Bostonu
Hokej NHL

Překvapení! Lauko se stěhuje do Minnesoty