Jiří Šlégr nahradil v národním týmu Petra Nedvěda

Bývalý hokejista Jiří Šlégr se stal novým generálním manažerem české hokejové reprezentace.

Jiří Šlégr během volební konference Českého hokeje

Jiří Šlégr během volební konference Českého hokeje
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Jiří Šlégr během volební konference Českého hokeje
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Výkonný výbor hokejového svazu vybral nového generálního manažere českého hokejového týmu. Stane se jím bývalý výborný obránce a olympijský vítěz z legendárního Nagana Jiří Šlégr. Třiapadesátiletý Šlégr nahradí Petra Nedvěda, který na svou žádost rezignoval na konci srpna.

Úlohou generálního manažera je mimo jiné stmelit celý tým, což se ukázalo při posledním úspěchu na mistrovství světa. Na toto bych chtěl určitě navázat a pomoct vytvořit takovou partu, která by tento úspěch zopakovala. Jako hráč jsem reprezentoval Českou republiku vždy hrdě a s pokorou, a stejně tak budu přistupovat i k tomuto svému novému angažmá," sdělil pro ceskyhokej.cz Šlégr.

Jiří Šlégr dlouhá léta strávil v zámořské NHL, nastupoval za tým Pittsburghu, Atlanty, Detroitu, Vancouveru a Bostonu. Šlégr je členem Triple Gold Clubu, bývalý bek vyhrál mistrovství světa, olympijské hry i Stanley Cup.

V národním týmu bude jako generální manažer komunikovat s hráči z NHL, pomáhat při sestavování reprezentace a spolupracovat s ostatními členy realizačního týmu.

"Očekávám a věřím, že Jiří Šlégr využije své obrovské zkušenosti a udělá maximum pro to, abychom opět dokázali vytvořit tým nejlepších hráčů," řekl prezident ČSLH Alois Hadamczik.

Změna nastala i na pozici asistenta generálního manažera. Martin Havlát, který tento post zastával, rezignoval na svůj post z rodinných důvodů.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

Hokejisté Boleslavi se radují z gólu
Hokej Tipsport ELH

Hokejová Boleslav se vyšplhala na druhé místo

Fanoušci HC Kometa Brno
Hokej Tipsport ELH

Kometa porazila Motor

Petr Straka oslavuje vítězný gól
Hokej Tipsport ELH

Kladno rozhodlo tři sekundy před koncem

Jessica Campbellová
Hokej NHL

Na hokejové střídačce NHL se poprvé objevila žena