čtvrtek 19. září 2024

Jiří Lehečka se v Cincinnati vrátil vítězně, v tiebrejcích uspěla i Karolína Plíšková

První kolo nezvládla Linda Nosková, s Novozélanďankou Sunovou prohrála 4:6, 6:7

profimedia-0870121521.jpg

Bolestivý odchod a návrat. Třetího května se Jiří Lehečka nedobrovolně loučil s publikem v Madridu. Teď se vrátil vítězstvím v Cincinnati.
Zdroj: profimedia

  • Bolestivý odchod a návrat. Třetího května se Jiří Lehečka nedobrovolně loučil s publikem v Madridu. Teď se vrátil vítězstvím v Cincinnati.
  • Zdroj: profimedia

Návrat na tenisové kurty po čtvrt roce Jiřímu Lehečkovi vyšel. Dvaadvacetiletý hráč si v prvním kole turnaje v Cincinnati poradil s Argentincem Navonem po setech 7:6 a 6:3. Ve druhém kole narazí nejlepší český tenista na Rusa Medveděva, který měl volný los.

Lehečka na začátku května skrečoval semifinálový duel v Madridu, od té doby léčil zranění zad. Vynechal Roland Garros, Wimbledon i olympijský turnaj v Paříži, v žebříčku spadl na 35. místo.

V generálce na US Open uspěla i Karolína Plíšková. Vítězka turnaje z roku 2016 udolala v prvním kole Bulharku Tomovovou v tiebrejcích 7:6, 7:6. Plíšková v zápase udělala 47 nevynucených chyb, osm dvojchyb, pětkrát ztratila podání, čelila pěti setbolům, zápas ale nakonec zvládla díky vydařeným koncovkám setů. Využila hned první mečbol. Českou tenistku čeká ve druhém kole vítězka souboje Emma Navarrová - Mirra Andrejevová.

Úvodním kolem tisícovky na tvrdém povrchu naopak neprošla Linda Nosková. Devatenáctiletá hráčka prohrála s Novozélanďankou Sunovou 4:6, 6:7. Nosková ve druhém setu ztratila vedení 5:2.

Masters 1000, Cincinnati, tvrdý povrch, 1. kolo:

Lehečka - Navone (Argentina) 7:6 (7:3), 6:3

Karolína Plíšková - Tomovová (Bulharsko) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3)

Nosková - Sunová (Nový Zéland) 4:6, 6:7

Autor: Evžen Zavadil

Související

Tenis ilustrační.
Tenis

Zemřel Robert Lansdorp, bývalý kouč Samprase či Šarapovové

Karolína Muchová.
Tenis

V nominaci na týmový vrchol sezony je i semifinalistka US Open Muchová

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut

profimedia-0903377351.jpg
Tenis

Djokovič si dává od tenisu pauzu. Priorita jsou grandslamy a národní tým