úterý 8. října 2024

Jihočeský kraj láká na tisíce kilometrů značených cyklotras

Cyklistická sezóna je tady, turisté na kolech začínají brázdit zajímavá místa v Česku. Například Jihočeský kraj, který se chlubí nejdelší sítí značených cyklostezek u nás, zve letos na více než stovku různých cyklovýletů.

Cyklisté

Cyklisté
Zdroj: Jihočeský kraj

  • Cyklisté
  • Zdroj: Jihočeský kraj

„Cyklisté se mohou vydat například po páteřních cyklotrasách podél toků jihočeských řek Vltavy, Otavy, Volyňky, Lužnice a Nežárky nebo si vyzkoušet svoji zdatnost při zdolání stezky Železné opony. Pro rodiny s dětmi jsou ideální například cyklostezky na Šumavsku a Lipensku, v rovinatém kraji rybníků na Třeboňsku nebo v okolí Hluboké nad Vltavou. Pro příznivce adrenalinu nabízí jižní Čechy také cyklokrosové tratě neboli traily, plných překážek, schodů, lesních cest nebo blátivých úseků,“ láká ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Petr Soukup.

Celkem má Jihočeský kraj téměř deset tisíc kilometrů značených cyklotras. Tradiční oficiální zahájení cyklosezóny na jihu země proběhne 20. května v tábořišti v obci Hamr na Veselsku. Na jednom místě se zde setkají účastníci tří cykloakcí - Jindřichohradecký pedál, Jaro na Blatech a Třeboňská šlapka.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Jihočeský kraj

Související

letohrádek Bellarie v Českém Krumlově
Domácí Foto

Krumlovský letohrádek Bellarie se znovu otevřel veřejnosti

391624528_871674981625744_1540059328017434299_n
Domácí

Fenomén Kuba. Dostal přes 30 tisíc preferenčních hlasů i bez koalice SPOLU

Vyhlídka u Tetína
Cestování

Češi se vrací k podzimním dovoleným doma

Nemocnice Písek
Domácí AI

Písecká nemocnice využívá umělou inteligenci k boji s infekcemi