čtvrtek 19. září 2024

Jihočeši vrací sérii do Českých Budějovic

České Budějovice vyhrály páté čtvrtfinálové utkání nad Třincem a vrací sérii na jih Čech.

Trenér Čihák slaví s hokejisty výhru

Trenér Čihák slaví s hokejisty výhru
Zdroj: Profimedia

  • Trenér Čihák slaví s hokejisty výhru
  • Zdroj: Profimedia

Utkání v Třinci začalo poměrně zostra. Na pilno měl především českobudějovický brankář Hrachovina, který musel zasahovat proti třineckým pokusům. Jako první se ale prosadili hosté. Ve 13. minutě našel Doudera dobře postaveného Jáchyma Kondelíka, který jen nastavil hůl a vstřelil první gól zápasu.

V úvodu druhé třetiny měli obrovskou šanci domácí hokejisté. Andrej Nestrašil při přečíslení dva na jednoho ale Hrachovinu nepřekonal. Ve 34. minutě skórovali opět hosté. Motor využil přesilovou hru a obránce Pavel Pýcha poslal České Budějovice do dvougólového vedení.

Domácí hráči se ale nevzdávali a skvěle vstoupili do třetí dvacetiminutovky. Po třiceti vteřinách na ledě skóroval Viliam Čacho a vstřelil důležitý kontaktní gól. Po dalších třech minutách bylo vyrovnáno. Daniel Voženílek vstřelil vyrovnávací gól při přesilové hře. Motor si vzal vedení zpět necelých pět minut před závěrečnou sirénou. Kondelík s Ordošem pěkně zakombinovali a druhý zmíněný hráč poslal kotouč Milanu Gulašovi, který střelou na vzdálenější tyč prostřelil gólmana Mazance.

Třinečtí hokejisté v závěru utkání zkusili štěstí při hře se šesti hráči v poli, ale vyrovnat už nestihli. Motor vyhrál v Třinci a snížil stav série na 2:3. Další zápas se odehraje v úterý v Českých Budějovicích.

HC OCELÁŘI TŘINEC – BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 41. Čacho (Marinčin, Nestrašil), 44. Voženílek (M. Růžička, Kundrátek) – 13. Kondelík (Doudera, M. Beránek), 34. Pýcha (Pech, Kondelík), 56. Gulaš (Ordoš)

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej CHL

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou

Hráči Dynama během utkání Ligy mistrů
Hokej CHL

Startuje Liga mistrů. Dynamo vyzve Féhervár, Sparta hostí Tampere