pondělí 16. září 2024

Jihlava od září rozšíří MHD. Vrátí se linka D

Od 1. září čekají cestující v Jihlavě výrazné změny v městské hromadné dopravě. Dopravní podnik reagoval na podněty obyvatel a rozšířil provoz MHD, včetně návratu oblíbené linky D.

MHD Jihlava

Ilustrační foto.
Zdroj: DPMJ

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: DPMJ

Od 1. září čeká cestující v Jihlavě významné rozšíření městské hromadné dopravy. Dopravní podnik krajského města zareagoval na připomínky veřejnosti a přichystal změny, které ovlivní většinu linek. Mezi nejdůležitější novinky patří obnovení linky D a prodloužení tras linek E a F. Cestující by si proto měli prověřit, jak budou jejich oblíbené spoje nově jezdit.

„Jsme rádi, že počet cestujících roste a že můžeme reagovat na rozvoj města,“ uvedl primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS). Například linka F nově obslouží Horní Kosov a naváže na trasu linky B, čímž zlepší spojení v této oblasti. Linka D zase posílí dopravu ze sídliště Březinova na Masarykovo náměstí a další místa v Jihlavě.

Změny se dotknou i dalších linek, například linka E bude prodloužena až do oblasti V Ráji, zatímco linka 4 nyní obslouží obě části Masarykova náměstí. Dopravní podnik také zlepšil návaznost spojů, přidal nové zastávky a díky nově zaměstnaným řidičům posílil provoz na nejfrekventovanějších linkách.

Aktuální jízdní řády jsou již dostupné na webu dpmj.cz a ve vyhledávači IDOS.

MHD Jihlava

Autor: Šimon Mitro

Související

zámek
Krimi

Vnuk připravil prarodiče o stotisíc korun

Tunel-Jihlava_Hpa
Domácí

Oprava obchvatu Jihlavy letos nezačne. Reálný je březnový termín

nehoda
Domácí

Za posledních 14 let došlo ke čtvrt milionu nehod nákladních vozidel

vlak PID
Domácí

Prahu s Brandýsem propojí nová trať