sobota 28. září 2024

Jeník bojuje o šanci v NHL

V nedělních přípravných zápasech v NHL byli vidět čeští hokejisté. Čtyři body zaznamenal Jeník, Klapka se dvakrát trefil do branky Seattlu.

Hokejisté Ottawy se radují po gólu Jana Jeníka

Hokejisté Ottawy se radují po gólu Jana Jeníka
Zdroj: Profimedia

  • Hokejisté Ottawy se radují po gólu Jana Jeníka
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Jan Jeník se blýskl v nedělním přípravném utkání Ottawy s Torontem. Čtyřiadvacetiletý forvard, který přišel do Ottawy v létě z Arizony, otevřel skóre utkání v 7. minutě po střele švihem. Následně si připsal další tři body za asistence. Ottawa vyhrála v prodloužení 6:5.

Jeník odehrál v NHL zatím 22 zápasů v dresu Arizony. V prvním týmu Arizony se neprosadil a většinu času ze čtyř sezon v zámoří strávil na farmě v Tucsonu. V létě se stěhoval do Ottawy. S klubem podepsal jako chráněný volný hráč roční dvoucestný kontrakt.

Šest gólů padlo i v Seattlu. Hráči Calgary vyhráli nad Seattlem vysoko 6:1. Dvěma góly se na vítězství podílel Adam Klapka. Další český hokejista v dresu Calgary Martin Frk vstřelil šestý gól Flames. Do branky Seattlu se na poslední třetinu postavil gólman Aleš Stezka, kterého překonali jen jeho krajané.

Na led se po velkých potížích po otřesech mozku podíval i Filip Chytil, který většinu minulé sezony promarodil. V dresu Rangers se prosadil proti Bostonu a přispěl gólem k výhře 2:1.

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Vrána během utkání s Columbusem
Hokej NHL

Vrána skóroval za Washington, prosadil se i Ivan

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

Jakub Lauko
Hokej NHL

Lauko v dresu Minnesoty skóroval podruhé v řadě

Greg McKegg
Hokej Tipsport ELH

Bruslaře posílil Kanaďan se zkušenostmi z NHL