čtvrtek 17. října 2024

Jedenadvacítka zvládla zápas s Walesem a zůstává ve hře o Euro

Čeští fotbalisté do jedenadvaceti let v pátek porazili výběr Walesu a mohou se doma proti Litvě porvat o účast v baráži o ME.

Václav Sejk slaví vítěznou branku proti Walesu.

Václav Sejk slaví vítěznou branku proti Walesu.
Zdroj: Nick Potts / PA Images / Profimedia

  • Václav Sejk slaví vítěznou branku proti Walesu.
  • Zdroj: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Česká fotbalová reprezentace do jedenadvaceti let se v pátek střetla s výběrem Walesu v rámci kvalifikace na evropský šampionát.

Svěřenci trenéra Suchopárka potřebovali v Newportu uspět, aby si udrželi teoretickou šanci na účast v baráži o Euro. Do zápasu Češi sice nevstoupili ideálně, ale ve 27. minutě se dostali do vedení díky vlasní brance Bakera.

„Do zápasu jsme ale vstoupili velmi špatně. Nejdříve soupeř trefil tyčku, pak měli další šanci hlavou. Byli jsme hodně pasivní a soupeř byl velice nepříjemný a bojovný,“ hodnotil trenér Suchopárek.

Krátce po změně stran přidal pojišťovací branku Sejk a přestože v nastavení ještě snížil Hoole, připsala si „Lvíčata“ důležité tři body do tabulky kvalifikační skupiny I.

„Splnili jsme to, co jsme si předsevzali. Jsme šťastní a těšíme se na zápas v Hradci Králové. Věřím, že i diváci nás přijdou podpořit a dotáhneme tu naši cestu do baráže dotáhnout do úspěšného konce,“ dodal kouč. K výkonu svých svěřenců měl však výhrady: „Po začátku druhého poločasu jsme sice dali druhý gól, ale mužstvo má určitě na víc, než abychom se skoro celý druhý poločas bránili. Pořád čekáme na výkon, kdy bychom byli aktivní po celý zápas, a ne pouze dvacet třicet minut,“ přál by si Suchopárek.

Češi se díky výhře posunuli na třetí místo kvalifikační skupiny se ztrátou tří bodů právě za Wales. Nicméně Velšané mají už všechny zápasy za sebou a tak naši budou mít příležitost se v úterý 15. října v případě výhry nad Litvou dostat se na druhou příčku a tím i do baráže o evropský šampionát.

Autor: Ota Černý
Zdroj: FAČR

Související

Kapitán fotbalové jedenadvacítky Václav Sejk.
Fotbal U21 EURO

Lvíčata se porvou o účast na Euru s Belgií

Čeští fotbalisté do 21 let slaví výhru nad Litvou.
Fotbal U21

Fotbalová jedenadvacítka má po výhře nad Litvou jistotu baráže o Euro

Václav Sejk s Matějem Juráskem během kvalifikace
Fotbal U21

Lvíčata zabojují o baráž

Tomáš Souček před zápasem s Ukrajinou.
Fotbal Liga národů

Chceme si přenést pohodu z výhry i do dalšího zápasu, hlásí Souček před Ukrajinou