sobota 28. září 2024

Je to pro nás varování, reagoval Friis na prohru s Olomoucí

Fotbalisté Sparty v předehrávce desátého kola Chance ligy nečekaně podlehli Sigmě Olomouc 2:3.

Trenér Sparty Lars Friis.

Trenér Sparty Lars Friis.
Zdroj: Profimedia

  • Trenér Sparty Lars Friis.
  • Zdroj: Profimedia

V páteční předehrávce desátého kola fotbalové Chance ligy došlo k velkému překvapení. Obhájci titulu ze Sparty totiž na vlastním hřišti podlehli Olomouci.

Sparťané nezačali špatně a díky Olatujimu šli rychle do vedení. Už předtím však Hraslín dostal míč do sítě, ale jeho branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Po změně stran pak domácí postupně ztráceli tempo, což Olomouc potrestala vyrovnávací brankou Muritala.

V 78. minutě zmoklá epet Arena ztichla, když střídající Jan Fiala dorazil další pokus Muritala za záda Vindahla a poslal Olomouc do vedení.

Když poté Zelený špatně zpracoval vhazování u vlastního vápna a nalil Zorvanovi na třetí branku hostů, bylo jasné, že na výhru může Sparta zapomenout.

V závěrečných minutách sice svěřenci trenéra Larse Friise dokázali vyvinout tlak a snížili skóre díky kontaktní brance Ermala Krasniqiho, ale na bodový zisk to už nestačilo.

Olomouc tak slaví cennou výhru nad favoritem, zatímco Sparta zaznamenala první prohru pod novým trenérem, který před sezónou nahradil úspěšného Briana Priskeho.

„Nemáme rádi prohry a budeme si muset zápas důkladně analyzovat. Soupeř dal ze čtyř střel tři góly, takže v tomto byl velmi efektivní. Do vyrovnání jsme hru kontrolovali, ale poté jsme soupeři dali příliš mnoho prostoru a po třetí inkasované brance to pro nás bylo už velmi obtížné,“ hodnotil po zápase trenér Sparty Lars Friis. A dodal, že je to pro Spartu určité varování před náročným říjnovým programem, kdy narazí na Slavii i Plzeň a v Lize mistrů například na Manchester City.

Spartu čeká už ve úterý zápas Ligy mistrů ve Stuttgartu a o víkendu derby se Slávií.

Autor: Ota Černý

Související

České Budějovice favorita nezaskočily.
Fotbal Chance liga

České Budějovice v oslabení podlehly favoritům

profimedia-0909543692.jpg
Fotbal Liga mistrů

Senzace. Sparta ukazuje sílu i v Lize mistrů, Salzburk porazila 3:0

profimedia-0909115739.jpg
Fotbal Chance liga

Viktorii vystřelil výhru Šulc, Slavia v klidu vyhrála v Mladé Boleslavi

Elias Cobbaut
Fotbal Chance liga

Spartu posílil belgický stoper Cobbaut