pátek 28. června 2024

Český mistr přišel o trenéra a hned ohlásil nástupce

Trenér Brian Priske opouští fotbalovou Spartu. Odchází do Feyenoordu Rotterdam.

Brian Priske působil ve Spartě dva roky.

Brian Priske působil ve Spartě dva roky.
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Brian Priske působil ve Spartě dva roky.
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Fotbalová Sparta oficiálně oznámila to, o čem se delší dobu více méně s jistotou spekulovalo. Trenér Brian Priske po úspěšně sezoně opouští klub. A to navzdory smlouvě, kterou měl na Letné až do roku 2026.

Dánský lodivod převzal Spartu v létě 2022. Hned na to musel překonat několik těžkých chvil jako vypadnutí z předkola Evropské konferenční ligy, sérii pěti remíz nebo prohru v derby se Slávií. Jarní část sezony ovšem Letenští ovládli a Priske s nimi mohl slavit první titul. V následující sezoně dokázala Sparta titul nejen obhájit, ale přidala i vítězství v domácím poháru. Jediné, čeho se Priske v Praze nedočkal, byla účast v Lize mistrů.

„Brian dal Spartě dva krásné roky, ve kterých jsme byli opravdu úspěšní. Získali jsme tři trofeje a v druhé sezoně jsme se úspěšně prezentovali i v Evropě. Máme za sebou období, které nás všechny obohatilo, posílilo a přineslo spoustu radosti,“ uzavírá etapu Briana Priskeho v klubu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Značnou měrou ke Sparťanskému úspěchu přispěl další Dán na lavičce Lars Friis, který byl Priskeho pravou rukou a staral se zejména o ofenzivní část hry. Právě on Priskeho na lavičce Sparty nahradí.

Brian Priske zatím míří do Feyenoordu Rotterdam, kde bude k jeho svěřencům patřit mimo jiných bývalý Slávista Ondřej Lingr.

Autor: Ota Černý

Související

Kladno povede David Čermák s asistenty Skuhravým a Svobodou.
Hokej Tipsport ELH

Hokejové Kladno představilo nového hlavního trenéra i asistenty

Matyáš Kozák
Fotbal Chance liga

Kozák odchází ze Sparty, stěhuje se na sever Čech

Michal Ševčík v dresu Sparty.
Fotbal

Další Sparťan na odchodu, Ševčík míří do Německa

Sparta bude hrát 2. předkolo Ligy mistrů.
Fotbal Liga mistrů

Sparta se o Ligu mistrů porve s týmem z Irska nebo Islandu