úterý 17. září 2024

Jansa se vrací pod Ještěd

Bílí Tygří posílili před koncem přestupového okénka své útočné řady. Do Liberce přichází na zkoušku Filip Jansa z Plzně.

Filip Jansa se vrací do Liberce

Filip Jansa se vrací do Liberce
Zdroj: HC Bílí Tygři Liberec

  • Filip Jansa se vrací do Liberce
  • Zdroj: HC Bílí Tygři Liberec

Hokejový útočník Filip Jansa se vrací zpátky pod Ještěd. Dvaadvacetiletý hokejista je odchovanec libereckého hokeje. Pod Ještědem působil až do svých juniorských let. Poté odešel do druholigových Benátek nad Jizerou a následně k Jestřábům z Prostějova. Uplynulou sezonu strávil v extraligové Plzni. V dresu plzeňských Indiánů odehrál v základní části 52 utkání a nasbíral 8 bodů. V Plzni mladému útočníkovi nemohli trenéři zaručit dostatečný prostor na ledě, proto se rozhodl zkusit štěstí opět v Liberci. Bílí Tygři řeší nedostatečný počet útočníků kvůli množství zranění v týmu. Jansa přichází do Liberce na dvouměsíční zkoušku s možnou opcí do konce sezóny.

„Kvůli zranění našich útočníků jsme potřebovali doplnit kádr a po Jonáši Peterkovi jsme se rozhodli angažovat i Filipa. V posledních dvou sezónách posbíral v extralize a 1. lize cenné zkušenosti s dospělým hokejem, navíc ho dobře známe z působení v naší akademii. I s ním jsme se dohodli na dvouměsíční zkoušce,“ okomentoval příchod Jansy liberecký trenér Filip Pešán.

Zdroj: hcbilitygri.cz

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Lukáš Vopelka odchází z Motoru do Litvínova
Hokej Tipsport ELH

Litvínov lovil na jihu Čech, do týmu přichází Vopelka

profimedia-0882626099.jpg
Hokej Švýcarská liga

Šimon Hrubec byl vyhlášený nejlepším brankářem švýcarské ligy

profimedia-0870872980.jpg
Hokej NHL

Jakub Vrána se v NHL pokusí o restart kariéry. Washington mu nabídl zkoušku