neděle 6. října 2024

Jako první medaili si italské volejbalistky vybraly zlatou. USA nedaly šanci

Dosud na žádných olympijských hrách ženská volejbalová reprezentace Itálie nezískala žádnou medaili. Tu první, rovnou zlatou, si zasloužily hráčky po výhře 3:0 nad Američankami.

profimedia-0897802605.jpg

Volejbalistky Itálie slaví skalp USA 3:0.
Zdroj: profimedia

  • Volejbalistky Itálie slaví skalp USA 3:0.
  • Zdroj: profimedia

Úřadující vítězky Ligy národů předvedly skoro čistou jízdu olympijskými hrami. Ve všech zápasech, do kterých nastoupily, ztratily jen jediný set, a to hned v prvním zápase s Dominikánskou republikou. Od té chvíle, 17 setů v řadě neporaženy.

K vítězství ve finále jim pomohla skvělá obrana. Už samotným blokem se Italkám povedlo získat jedenáct bodů. Mezi svěřenkyněmi Julia Velasca vynikala hlavně Paola Egonuová, která zaznamenala 22 bodů. Navíc se Italkám jako prvním povedlo získat titul ve všech šesti nejdůležitějších reprezentačních soutěžích. První místo ve světovém žebříčku udržely.

Obhájkyně zlata z Tokia dnes neměly šanci. Italky je smetly 25:18, 25:20, 25:17. Legenda volejbalového světa Karch Kiraly, jediný hráč s olympijskou medailí z šestkového i plážového volejbalu, dovedl své svěřenkyně na stupně vítězů po páté po sobě. Dosud zaznamenal jednu zlatou, jednu bronzovou a teď přidal do sbírky i třetí ze stříbrných medailí.

Bronzovou pozici obsadily Brazilky, které porazily reprezentantky z Turecka 3:1. Medaili tak získaly dva ročníky po sobě. Posledně byla stříbrná.

Itálie – USA, 3:0, (25:18, 25:20, 25:17)

Autor: Ondřej Sutnar

Související

profimedia-0916186162
Zahraniční

Hurikán Helene si vyžádal 200 obětí. Záchranáři dál pátrají po pohřešovaných

Driving-during-flood-179714-pixahive
Domácí

Další déšt, další povodně? Pršet by mělo znovu hlavně v Jeseníkách a Beskydech

IMG_8407
Zahraniční Zajímavosti

Američan si odsedí půl roku za klonování ovcí. Vydělal si jím statisíce

Kalifornský guvernér Gavin Newsom
Zahraniční AI

Kalifornský guvernér vetoval průlomový zákon o umělé inteligenci