sobota 4. května 2024

Jágrovo Kladno zůstává mezi elitou

Rytíři si zajistili extraligovou účast v nejrychlejším možném čase. Vsetín přejeli 4:0.

Rytíře uvidíme v extralize i nadále.

Rytíře uvidíme v extralize i nadále.
Zdroj: Profimedia

  • Rytíře uvidíme v extralize i nadále.
  • Zdroj: Profimedia

Extraligový seznam klubů pro příští sezonu se nemění. Rytíři zvítězili nad Vsetínem v sérii 4:0 a zůstávají mezi elitou.

Rytíři s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem v sestavě museli dvakrát otáčet skóre. Po první třetině prohrávali o gól. O vyrovnání a následnou vedoucí branku se postarali Smoleňák se Sideroffem. Vsetín vyrovnal o tři minuty později při vyloučení Frolíka. Ve 42. minutě šel Vsetín opět do jednogólového vedení. Rytíři si ale vytvořili tlak a dvanáct minut před koncem vyrovnali při početní výhodě. Postup vystřelil v 53. minutě při oslabení Filip, který neodmítl pobídku Slováčka a přesně zakončil.

„My jsme se i za stavu 0:3 na zápasy na tento duel připravovali pečlivě a první třetina byla podle našich představ. Měli jsme dobrý pohyb a aktivitu, z čehož jsme vytěžili gól v oslabení. Co mě mrzí, tak jsou dvě technické chyby po sobě ve druhé třetině, což si myslím, že rozhodlo zápas. Postavili jsme tím totiž Kladno zpět na nohy. Obdrželi jsme během oslabení tři na pět gól a za krátkou chvíli další. Potom jsme ještě sice bojovali, ale tahali jsme se s Kladnem o gól a bylo to o tom, kdo udělá o tu jednu chybu navíc. Bohužel jsme to byli my. Prohráli jsme 4:0 a Kladnu gratuluju, nicméně musím pochválit svůj tým. Kromě druhého zápasu na Kladně, kdy jsme se porazili sami individuálními chybami, tak si myslím, že tři utkání jsme bojovali velmi statečně a odhodlaně. Bylo to o malých detailech, o gólmanech a Kladno to překlopilo na svojí stranu a zůstává v extralize,“ okomentoval zápas vsetínský trenér Jiří Weintritt.

VHK ROBE VSETÍN – RYTÍŘI KLADNO 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Š. Bláha (Machala), 36. Machala (Klhůfek, Jenáček), 42. Š. Bláha (Matějček) – 23. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 33. Sideroff (Slováček, Pytlík), 48. M. Procházka (Slováček, Filip), 53. Filip(Slováček)

Zdroj: rytirikladno.cz

Související

Chad Yetman v dresu švédského týmu
Hokej Tipsport ELH

Vítkovice ohlásily další posilu, tentokrát Kanaďana Yetmana

Michal Birner v libereckém dresu
Hokej Tipsport ELH

Liberecký Birner pověsil brusle na hřebík

Tým Kladna po vítězné baráži
Hokej Tipsport ELH

V Kladně končí trenéři Vejvoda se Skrbkem

Vladimír Országh
Hokej Tipsport ELH

Trenér Országh se loučí s Třincem