neděle 8. září 2024

Jablonec představil nového trenéra

FK Jablonec oznámil nového trenéra. Do klubu se vrací Luboš Kozel.

Luboš Kozel

Luboš Kozel
Zdroj: FK Jablonec

  • Luboš Kozel
  • Zdroj: FK Jablonec

Luboš Kozel se přesouvá z konkurenčního Liberce do Jablonce. Třiapadesátiletý Kozel se vrací do Jablonce, kde v roce 2007 odstartoval svoji trenérskou kariéru na ligové úrovni. Luboš Kozel odešel po pouhých čtyřech měsících v Jablonci do Liberce, kde působil jako asistent trenéra.

Po štaci na severu Čech se přesunul do pražské Dukly, kterou vrátil do nejvyšší ligy. Vyzkoušel si i koučování v Baníku Ostrava, kde vydržel jen jednu sezonu. Poté se přesunul na začátku podzimu 2021 do Liberce, kde nahradil Pavla Hoftycha. Po téměř třech sezonách se Kozel opět stěhuje, tentokrát zpátky do Jablonce.

„Těším se na působení v Jablonci. Jsem rád, že angažmá přišlo a pan Pelta mě oslovil. Budu moct pokračovat v tom, co mě baví. Jsem rád, že mi klub vyšel vstříc a přišli se mnou i kolegové, s kterými jsem spolupracoval teď v Liberci. Jdu do ne úplně neznámého prostředí, protože už jsem tady působil. Věřím v to, že budeme úspěšní a že se pokusíme Jablonec zvednout tam, kde byl. nedávné minulosti, byť poslední roky nebyly nejlepší,“ sdělil nový trenér Jablonce Luboš Kozel.

Luboš Kozel nastupuje do Jablonce v roli hlavního kouče po Radoslavu Látalovi, který v klubu skončil po neúspěšné sezoně. Kozel si do Jablonce přivedl i asistenta Josefa Petříka a trenéra brankářů Marka Čecha.

Kozla vystřídal na lavičce Liberce Radoslav Kováč, kterého si přivedl z Pardubic nový většinový akcionář Ondřej Kania.

Zdroj: fkjablonec.cz

Související

Fotbalisté Boleslavi v zápase Konferenční ligy
Fotbal EKL

Boleslav žádá o výjimku, poháry chce hrát doma

Ondřej Lingr se vrací do Slavie
Fotbal Chance liga

Lingr je zpátky ve Slavii

Jiří Novotný
Fotbal

Bývalý úspěšný obránce Novotný rozšíří realizační tým Budějovic

Luis Suárez na tiskové konferenci
Fotbal

Suárez odehraje poslední zápas za uruguayskou reprezentaci