Izraelský ministr zrušil pobytové vízum koordinátorce OSN

Ministr zahraničních věcí Eli Cohen dal rázně najevo, že mu došla trpělivost s OSN, kterou kritizuje za to, že neodsoudila teroristické hnutí Hamás za jeho počínání vůči Izraelcům.

profimedia-0812492120

Válku odstartoval masakr na festivalu Supernova v jižním Izraeli. Ozbrojenci Hamásu tam zabili na tři stovky mladých lidí.
Zdroj: Profimedia

  • Válku odstartoval masakr na festivalu Supernova v jižním Izraeli. Ozbrojenci Hamásu tam zabili na tři stovky mladých lidí.
  • Zdroj: Profimedia

„Už nebudeme mlčet tváří v tvář zaujatosti OSN! Rozhodl jsem se zrušit pobytové vízum do Izraele "humanitární" koordinátorce OSN Lynn Hastingsové. Někdo, kdo neodsoudil Hamás za brutální masakr 1 200 Izraelců, za únosy nemluvňat a starých lidí, za strašné činy zneužívání, znásilňování a za využívání obyvatel Gazy jako lidských štítů, a místo toho odsuzuje Izrael, který chrání své občany, nemůže sloužit v OSN a nemůže vstoupit do Izraele!“ rozhořčil se Cohen.

Cohena nadzvedl také generální tajemník OSN António Guterres, který využil zřídka používaný článek 99 Charty OSN, jenž mu umožňuje upozornit Radu bezpečnosti na cokoli, co může ohrozit světový mír. „Guterresovo funkční období je nebezpečím pro světový mír,“ reagoval Cohen s tím, že aktivace článku 99 a výzva k příměří v Gaze představují podporu Hamásu a schvalování vražd starých lidí, únosů dětí a znásilňování žen.

Související

GYTV9_ZakAUA7s5
Zahraniční

Situace na frontě se dramatizuje. Zle je u Vuhledaru i v Charkově

profimedia-0911057505
Zahraniční

Valné shromáždění OSN začíná. Pavel chce tvrději bojovat se změnami klimatu

profimedia-0907160062
Zahraniční

Bráníme se imperialistům, řekl Kim a ukázal laboratoře na obohacování uranu

gramotnost
Světové dny

Den gramotnosti