čtvrtek 25. dubna 2024

Iron Maiden si v Praze kromě koncertů zahráli i fotbal, porazili Slavii

Výtěžek z dresů podepsaných členy kapely Iron Maiden půjde na konto pomoci dvanáctileté Terezce trpící mozkovou obrnou. Britská heavymetalová legenda proto sehrála charitativní fotbalové utkání s výběrem SK Slavia Praha.

Iron Maiden

Basista Iron Maiden Steve Harris vedl svůj fotbalový tým na slávistickém hřišti.
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Basista Iron Maiden Steve Harris vedl svůj fotbalový tým na slávistickém hřišti.
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Že jsou členové britské heavymetalové legendy velcí fanoušci fotbalu, je už stará známá věc. A jestli jsou v něm tak dobří jako na pódiu, to si mohl mezi jejich uplynulými dvěma pražskými koncerty, vyzkoušet i výběr týmu SK Slavia Praha. Za něj na trávník vyběhli někdejší reprezentanti Pavel Kuka či Patrik Berger, slávistický kapitán Vladimír Šmicer či zpěváci Dan Bárta a Matěj Ruppert. Naproti tomu tým Železné panny, který vedl basista a vůdčí osobnost kapely Steve Harris, posílili rovněž čeští fotbalisté Karel Poborský a Tomáš Necid. Ti byli nakonec úspěšnější a Iron Maiden přehrál výběr pražské Slavie 10:6. O výsledek jako takový ale vůbec nešlo.

Šlo především o dresy, které členové Iron Maiden a zúčastněné fotbalové hvězdy podepsali. Ty se budou do do soboty 10. června dražit na slávistických stránkách. Výtěžek aukce půjde na pomoc dvanáctileté Terezce, která trpí mozkovou obrnou.

„Byl to vyrovnaný zápas, moc jsem si to užil. Teď jsem dlouho nehrál a večer mě čeká koncert, tak jsem do toho nešel úplně naplno, zas tolik jsem neběhal. Musím být připravený i na večer. Celá kapela před koncertem podepsala dresy. Jsme rádi, že můžeme pomoct dobré věci,“ shrnul utkání basista Iron Maiden Steve Harris.

Autor: Jan Skala

Související

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Jan Bořil prodloužil smlouvu se Slávií.
Fotbal Fortuna Liga

Kapitán Bořil získal ve Slavii smlouvu na další rok

Guzmán.
Fotbal

Brankář z tribuny oslňoval soupeře laserem

Fanoušci Barcelony.
Fotbal

Fanoušci Barcelony se ztrapnili, házeli věci na bus s vlastními hráči