pondělí 29. dubna 2024

Infekční kliniky dostanou 1,8 miliardy korun

Na investice od infekčních klinik je vyhrazena částka 1,8 miliardy korun z programu IROP.

infekční oddělení

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Ministerstvo pro místní rozvoj oznámilo, že v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) byly spuštěny tři výzvy na podporu vzniku základní sítě infekčních klinik a oddělení. Žadatelé mohou využít více než 1,8 miliardy korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR) na stavbu, rekonstrukce nebo modernizaci infektologických pracovišť, a to od dubna 2024.

Finanční prostředky mohou žadatelé využít jak na stavbu nových klinik a jejich rekonstrukci, tak na nákup nového zdravotnického vybavení nebo informačních a komunikačních technologií,” řekl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).

Podpora z IROP umožní vytvoření nových lůžek akutní lůžkové péče v oboru infekčního lékařství, zvýší podíl jednolůžkových pokojů a zavádí moderní diagnostické a léčebné metody na infektologických pracovištích. Žadatelé mohou využít finanční prostředky také na IT, například na komunikační zařízení sestra-pacient, systémy bezpečnosti personálu a komunikační technologie pro osoby se smyslovým postižením.

Autor: Šimon Mitro

Související

Ivan Bartoš na na Stavebním veletrhu v Brně.
Domácí Digitalizace

Bartoš představil nové systémy pro stavební řízení

Saaz-Ring2
Domácí

Žatec dostal další ocenění. Je historickým městem loňského roku

klávesnice
Domácí

Na kybernetickou bezpečnost veřejné správy půjdou stovky milionů

klíče od bytu
Ekonomika Bydlení

Dostupné byty bude Česko financovat z veřejných zdrojů