Indičtí lékaři se vrací do práce. Obnoví základní služby, stávkou ale hrozí dál

Situace ohledně zdravotnictví v Západním Bengálsku se po brutální vraždě mladé lékařky začíná stabilizovat. Lékaři souhlasili s obnovením základních služeb.

GXqvAWjXAAAT9iA

Stávka indických lékařů pomalu končí.
Zdroj: X

  • Stávka indických lékařů pomalu končí.
  • Zdroj: X

Po měsících protestů, které spustila vražda 31leté indické lékařky v tamním státě Západní Bengálsko, se začíná tamní zdravotnictví pomalu vracet k normálu. Protestující lékaři souhlasili s obnovením základních služeb, které pomohou restartovat zastavené zdravotnictví. Stávka ale stále visí ve vzduchu, protože zejména mladší lékaři tvrdí, že pro bezpečnost žen na pracovišti se neudělalo vše potřebné. Nejvyšší soud však už rozhodl o vytvoření pracovní skupiny pro bezpečnost nemocnic.

Lékaři, který se do stávky zapojilo zhruba sedm tisíc, požadují lepší zabezpečení, včetně dodatečného CCTV pokrytí, nasazení ženského bezpečnostního personálu, dostatečné osvětlení, toalety a odpočinkové prostory.

Tělo mrtvé lékařky bylo nalezeno 9. srpna na jejím pracovišti v nemocnici v Kalkatě. Podle pitvy byla před vraždou znásilněna, když si po odpracování 20 hodin ze 36hodinové služby šla na chvilku lehnout do odpočinkové místnosti. Za brutální čin indická policie zatkla muže ze svých řad.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0909916588
Zahraniční

Rotterdam je na nohou. Večer tam vraždil islamista s nožem v ruce

GX1j7SPWAAAfRP1
Zahraniční

Brutální vražda transgender influencerky. Den po schválení zákona proti LGBTQ+

léky
Domácí

Češi jsou prý zdravotně negramotní

zbraň
Krimi

Sedmičlenná rodina v Jihoafrické republice byla povražděna při sledování televize