čtvrtek 25. dubna 2024

Incident u soudu s dezinformátorkou řeší vláda, ministerstvo i vězeňská služba

Peterková mluví o justiční mafii a chce podat trestní oznámení na svého obhájce i soudkyni.

Jana Peterková

Jana Peterková
Zdroj: wiki.paralelnilisty.cz

  • Jana Peterková
  • Zdroj: wiki.paralelnilisty.cz

Vyražené dveře do soudní síně, skandování hesel o gestapu a fašistickém státě, rvačka s justiční stráží nebo vulgární útoky na soudkyni – tak to vypadalo u soudu, který řešil odvolání dezinformátorky Jany Peterkové proti podmíněnému trestu za šíření poplašné zprávy.

„Vniknutí veřejnosti do jednací síně ministerstvo, vězeňská služba i vedení soudu odsuzuje a analyzuje. Po vyhodnocení vstoupí ministr Pavel Blažek v jednání s dalšími předsedy soudů, abychom zabránili opakování podobných situací. Pavel Blažek poděkoval justiční stráži za zvládnutí situace,“ uvedlo ministerstvo spravedlnosti.

„Zásah justiční stráže byl přiměřený nastalé situaci, profesionální a v souladu se zákonem,“ řekl generální ředitel vězeňské služby Simon Michailidis:

Blažek se s ministrem vnitra Vítem Rakušanem dohodl, že se případem bude zabývat i vláda na svém dnešním jednání a posoudí případná opatření, aby se podobné zásahy do činnosti soudů pokud možno nemohly opakovat.

Peterková večer svolala tiskovku, poté, co se dozvěděla, že soud její odvolání zamítl. „Soudkyně a obhájce se zachovali zcela protiprávně. Na advokáta podám stížnost na advokátní komoru a trestní oznámení. Pro soudkyni budu žádat u ministra Blažka kárné řízení a podám také trestní oznámení,“ prohlásila odsouzená dezinformátorka s tím, že se jedná o spolčení justiční mafie v její neprospěch.

U soudu zasahovala justiční stráž, policie povolala na pomoc těžkooděnce, na místě jednoho z příznivců ošetřila záchranka a odvezla jej do nemocnice. I tam udělali příznivci Peterkové scénu.

Související

profimedia-0838287489
Krimi

Vztah plný alkoholu a násilí skončil brutální vraždou. Muž svou družku upálil

profimedia-0857722441
Krimi

Zachránilo ji předstírání smrti. Mladík dostal za brutální útok v Plzni 19 let

profimedia-0745965054
Domácí

Dostane Janoušek odškodné? Po státu chce 155 milionů za stíhání i ušlé zisky

profimedia-0866938025
Krimi

Potvrzeno. Bývalý poslanec TOP 09 Feri půjde na tři roky do vězení