sobota 28. září 2024

IDF: Hassan Nasralláh již nebude moci terorizovat svět!

To je jediná věta, kterou zveřejnily Izraelské obranné síly IDF na síti X, a kterou vyvolaly pozdvižení. Hodinu před sobotním polednem totiž oficiálně potvrdily, že vůdce Hizballáhu Hassan Nasralláh je mrtvý. Ajatolláh Chameneí zuří.

478336223_84c90142b2_o

Vůdce Hizballáhu Hassan Nasralláh.
Zdroj: X

  • Vůdce Hizballáhu Hassan Nasralláh.
  • Zdroj: X

Při masivním útoku na baštu džihádistické skupiny v jižním Bejrútu zemřel nejen vůdce Hizballáhu, ale i další vysoce postavení členové teroristické organizace, například Ali Karki, velitel jižní fronty Hizballáhu, a další velitelé Hizballáhu.

Bojové letouny IAF provedly při operaci s názvem Nový řád cílený útok na ústřední velitelství Hizballáhu, které se nacházelo v podzemí pod obytnou budovou v oblasti Dahieh v Bejrútu.

"Toto není konec našich schopností. Vzkaz každému, kdo ohrožuje stát Izrael, je jasný: Víme, jak se k němu dostat," oznámil náčelník generálního štábu IDF Herzi Halevi po eliminaci Hassana Nasralláha.

Íránský duchovní vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí se po odstranění vůdce Hizballáhu přesunul údajně na mimořádně bezpečné místo. "Páchání masakrů na neozbrojených Libanoncích znovu všem odhalilo brutální povahu vzteklého sionistického psa a dokázalo krátkozrakost vůdců uzurpátorské sionistické entity a jejich stupidní politiku," rozčílil se na síti X.

Už od páteční noci, kdy se objevily první nepotvrzené zprávy o smrti vůdce Hizballáhu, desetitisíce lidí na Blízkém východě oslavují smrt jednoho z nejobávanějších libanonských teroristů.

Hizballáh se připojil k Hamásu v jeho válce proti Izraeli 8. října loňského roku, den poté, co palestinští džihádisté spáchali nejhorší masakr Židů od holocaustu.

Související

GYeI4PKbgAAyK7L
Zahraniční

Izrael nejprve příměří s Libanonem odmítl. Teď o něm jedná s Američany

profimedia-0907363855
Zahraniční

Blízkovýchodní hrozba. Podle Borrella je region na pokraji totální války

GX7u__7W8Ag3cRD
Zahraniční

Izrael pálí na Bejrút. Jeho střely, mířící na Hizballáh, údajně zabily pět dětí

GX5o7K0a8AANwfD
Zahraniční

Izrael buší do Libanonu. Británie vyzvala k okamžitému příměří, USA ke zdrženlivosti