čtvrtek 19. září 2024

Hvězda The Last of Us je nebinární

Britská herečka Bella Ramsey prohlásila, že se identifikuje jako nebinární, a nechce, aby ji lidi posuzovali na základě pohlaví.

Bella Ramsey v seriálu The Last of Us.

Bella Ramsey v seriálu The Last of Us.
Zdroj: HBO Max

  • Bella Ramsey v seriálu The Last of Us.
  • Zdroj: HBO Max

Hvězda seriálového hitu The Last of Us promluvila o svém boji s genderovou identitou. Britská devatenáctiletá herečka Bella Ramsey ztvárnila v seriálu jednu z hlavních postav, Ellie. „Myslím, že jsem vždy cítila, že mé pohlaví je proměnlivé. Když mě někdo oslavuje jako ona, tak o tom nepřemýšlím, ale vím, že když by mě někdo oslovoval jako on, tak by to bylo vzrušující,“ řekla Ramsey pro New York Times.

Jsem zkrátka člověkem, osobou. Nechci být ‚genderizována‘. Oslovujte mě, jak chcete. Na zájmenech on, ona, ono mi nezáleží,“ prohlásila v totožném rozhovoru herečka. Ramsey nyní zažívá enormní vzestup popularity. Poprvé se dostala od povědomí diváků výraznou vedlejší rolí Lyann Mormont ve Hře o trůny. Až aktuální hit The Last fo Us, který zhlédlo v prvních týdnech více diváků než loňský hit Rok draka, ji však naplno proslavil.

V jejím přístupu k identitě ji velmi podpořili její kolegové na place The Last of Us, včetně představitele titulní role Joela Pedro Pascala, jehož sestra se identifikuje jako transgender. „Kolegové mi vytvořili bezpečný prostor, kde můžu být sama sebou. Při natáčení jsem si neuvědomila, jak moc jsem za to vděčná,“ prohlásila Ramsey na svém Instagramu.

Zajímavostí je, že ve dvou největších seriálových hitech HBO Max z posledních let hrají hlavní role nebinární herečky. Kromě Ramsey se jako nebinární identifikuje britská herečka Emma D'Arcy, která v Rodu draka hraje Rhaenyru.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?

profimedia-0897580475
Domácí

Pochod hrdosti zakotvil na Letenské pláni. Rovná práva, skandovali účasníci

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix překonal očekávání. Slaví přes 277 milionů předplatitelů

darování krve
Domácí Zdraví

Začala platit nová pravidla pro darování krve. Končí diskriminace homosexuálů