pátek 18. října 2024

Hulváta vykopli z projektu pro školy. Neposílejte ministerstvu výhrůžky, žádá

Videotvůrce Timofej Kožuchov nebude moderátorem projektu Vladařina, který má děti na základkách učit politologii. „Nebylo to moje rozhodnutí. Byl jsem vyhozen z projektu,“ napsal na síti X. Jak se o výhrůžkách dozvěděl, raději nevysvětlil.

F-qI7aTX0AA1_7q

Timofej Kožuchov vlevo a starosta Řeporyjí Pavel Novotný.
Zdroj: X

  • Timofej Kožuchov vlevo a starosta Řeporyjí Pavel Novotný.
  • Zdroj: X

Podle Kožuchova, který má české občanství, s ním autoři vzdělávacího projektu ukončili spolupráci, protože tuzemské školství kvůli němu čelí výhrůžkám. „Přestaňte, prosím, posílat ministerstvu školství, ředitelům a autorům tohoto projektu výhružky smrti. Pokud mi chcete nadávat, klidně to dělejte dál. Vynechte z toho nevinné lidi,“ uvedl. Jak se o výhrůžkách dozvěděl a zda jej ministerstvo a ředitelé o všem informovali, to už nevysvětlil.

Ministerstvo školství už upozornilo, že projekt Vladařina nemá ani jeho ani ministrovu podporu. "Žádost byla zamítnutá z mnoha důvodů. Například není možné posoudit obsah a význam navrhovaných podpůrných aktivit k výuce, a to ani z věcného hlediska a ani z pohledu eliminace politického působení ve školství," uvedlo na síti X.

23letý ruský emigrant s českým občanstvím je známý hlavně jako hulvát, který nejde pro vulgaritu daleko. Na síti vystupuje pod jménem svého projektu Debatní deník.

„Udělal jsem tvoji mámu. Šukal jsem tvýho tátu.“ To jsou jeho oblíbené odpovědi na jakoukoliv kritiku na sociálních sítích. On sám sice tvrdí, že se jedná o jakýsi vtípek z roku 2022, který proti němu zneužili dezinformátoři, stejnou rétoriku používá ale soustavně. „Šukal jsem tvého tátu a dostal jsem z toho rakovinu mozku,“ komentoval letos 24. srpna jeden z příspěvků na síti X.

Společnost pro obranu svobody projevu už také kritizovala jeho styl komunikace. „Kritiky, kteří upozorňují na jeho nevhodné chování, nazývá dezinformační scénou. Další z těch, kteří jedou na vlně dezinfománie a dělají si z ní byznys,“ uvedla společnost.

Související

F-qI7aTX0AA1_7q
Domácí

Udělal jsem tvoji mámu. Hulvát bude děti na základkách učit o politice