pondělí 29. dubna 2024

Hudební legenda Lenny Kravitz vystoupí na Colours of Ostrava

Legendární umělec Lenny Kravitz málokdy vystupuje na evropských festivalech. Příští rok se po deseti letech ukáže v Česku. Míří totiž na festival Colours of Ostrava.

7716960930_e19079c0ce_k

Lenny Kravitz
Zdroj: Flickr

  • Lenny Kravitz
  • Zdroj: Flickr

Tvůrce ikonických hitů, jehož hudba stojí na základech rocku, funku, soulu a rhythm and blues, oslovuje miliony fanoušků. V Dolních Vítkovicích zazní písně z jeho nového alba Blue Electric Light, které vyjde v březnu.

Jsem nesmírně šťastná, protože se nám při skládání programu opravdu daří! Hudební nabídka pro rok 2024 reprezentuje nebývale široké spektrum žánrů v podání nesporně kvalitních interpretů. V programu máme několik letošních nominantů na Grammy i další ceny a teď také globální legendu rockové a funky muziky Lennyho Kravitze. O jeho vystoupení jsme usilovali v minulosti již několikrát a letos to konečně vyšlo,“ komentovala ohlášení další vystupující hvězdy ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Lenny Kravitz získal řadu ocenění, zejména Grammy za mužský rockový vokální výkon, kterou vyhrál čtyřikrát v řadě v letech 1999 až 2002. Jeho první funk-rockové album Let Love Rule z roku 1989, na které sám nahrál většinu nástrojů, mu přineslo úspěch zejména v Evropě. Po vydání debutu začal dostávat nabídky předskakovat takovým hvězdám jako Tom Petty, Bob Dylan a David Bowie.

Počínaje druhým a okamžitě dvojplatinovým albem Mama Said odstartoval Kravitz hvězdnou kariéru. Alba Greatest Hits se prodalo přes jedenáct milionů kopií a výběr se stal jednou z nejúspěšnějších desek své doby.

Lenny Kravitz v Ostravě představí své zbrusu nové album Blue Electric Light.

Související

GIfx-NcWwAAJ932
Hudba Video

Lenny Kravitz má hvězdu na chodníku slávy. Brzy vystoupí v Česku

Zara Larsson
Hudba Festival

Na Colours of Ostrava zapívá i Zara Larsson

7876559546_6104db5d91_b
Hudba

Americká a britská alternativa i německý metal. Festivaly oznamují první hvězdy

Queens_of_the_Stone_Age_-_Southside_Festival_2023_-_DSC04551
Hudba

Colours Of Ostrava zná první hvězdy. Zahraje kapela nominovaná na Grammy