Hübschman ukončil hráčskou kariéru. S Jabloncem bude spolupracovat i nadále

Fotbalový záložník Tomáš Hübschmann ukončil hráčskou kariéru. Dvaačtyřicetiletý Hübschman vymění kopačky za kancelář.

Tomáš Hübschman v jabloneckém dresu

Tomáš Hübschman v jabloneckém dresu
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Hübschman v jabloneckém dresu
  • Zdroj: Profimedia

Odchovanec pražské Sparty začínal s fotbalem již v pěti letech. Ve Spartě si prošel všemi mládežnickými skupinami, ale do ligy nakoukl až v týmu Jablonce, kam odešel v sezoně 2000/2001 na hostování. Ze Sparty odešel v roce 2004 na deset let do ukrajinského klubu Šachtar Doněck, s nímž vyhrál v roce 2009 Pohár UEFA. Po návratu do české ligy nastupoval v jabloneckém dresu až do minulé sezony.

„Roky v Jablonci utekly jak voda, zažili jsme krásné časy, dvakrát jsme hráli v základní skupině evropské klubové soutěže, dostali jsme se několikrát do nejlepší trojky, hráli několik finále českého poháru. Byly to krásné časy, ale ten čas nejde zastavit. Teď pro mě přichází nová výzva, kdy budu předávat své zkušenosti mladším hráčům, aby mohli zažít úspěšnou a dlouhou kariéru. Jsem také rád, že jsme s panem Peltou našli společnou řeč jak v roce 2014, kdy jsem odcházel z Šachtaru Doněck, tak teď při mé nové roli ve fotbalovém prostředí,“ sdělil na klubovém webu Tomáš Hübschman

Tomáš Hübschman se od 14 let objevoval v mládežnických reprezentacích. V roce 2001 vyhrál mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let, když ve finále po penaltovém rozstřelu porazil český tým Francii. V roce 2004 byl součástí týmu, který na mistrovství Evropy získal bronzovou medaili.

Po ukončení hráčské kariéry se Hübschman přesouvá do sportovní agentury Pro Star Agency jako fotbalový agent. S fotbalovým Jabloncem bude Hübschman spolupracovat i nadále ve sportovním úseku.

Zdroj: fkjablonec.cz

Související

Lukáš Havel v souboji s Douglasem Bergqistem z Karviné
Fotbal Chance liga

Karviná veze body z Teplic, Jablonec z Ďolíčku

profimedia-0895645998.jpg
Fotbal Chance liga

Bez gólu. Plzeň jen remizovala v Jablonci. Slovácko v lize zatím ještě neskórovalo

Klemen Mihelak
Fotbal Chance liga

Jablonec ohlásil posilu do brány, přichází Mihelak

Luboš Kozel
Fotbal Fortuna Liga

Jablonec představil nového trenéra