středa 1. května 2024

Hrůzostrašný nález! V Mexiku našli 45 pytlů plných lidských ostatků

Víc než čtyři desítky igelitových tašek s částmi lidských těl našli policisté v rokli na předměstí mexického města Guadalajara. Podle některých charakteristických znaků by mohlo jít o zaměstnance call centra, kteří jsou pohřešovaní od 20. května.

černý pytel

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Nález pro silné nátury čekal na mexické policisty. V rokli na předměstí Guadalajary ve státě Jalisco na západě země objevili 45 igelitových tašek přelepených lepící páskou. V taškách byly lidské ostatky, které podle některých indicií nejspíš patří sedmi pohřešovaným zaměstnancům call centra. Jejich zmizení bylo nahlášené mezi 20. a 22. květnem.

„Vypadá to, že se jedná o ostatky ženských a mužských těl, s jistotou to ale prokáže až pitva,“ řekl na místě prokurátor Luis Joaquin Mendez Ruiz. Přesný počet obětí a jejich totožnost teď budou zkoumat soudní znalci. Zda se opravdu jedná o ostatky pohřešovaných zaměstnanců call centra musí potvrdit jejich rodiny.

Od roku 2018 se ve státě Jalisco našlo víc než 1 500 těl. Za loňský rok byly objeveny na tři stovky lidských ostatků, letos je to bezmála polovina. Právě Mexiko je únosy a obchodováním s lidmi pověstné, zejména v pohraničních oblastech země. Co do počtu vražd pak zaujímá ve světě absolutní prvenství.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: CNN

Související

profimedia-0868852541
Krimi

Žádná válka, ale alkohol. Vražda ukrajinských vojáků už má motiv

profimedia-0703306076
Krimi

Doživotí: Vrah, který zastřelil pracovnici úřadu práce, z vězení už nevyjde

vyšetřování
Krimi

Vražda matky s dcerou byla vyřešena po 24 letech. Vrah se doznal na smrtelné posteli

profimedia-0838287489
Krimi

Vztah plný alkoholu a násilí skončil brutální vraždou. Muž svou družku upálil