pátek 20. září 2024

Hronek válí, překonal hranici 40 bodů

Obránce Filip Hronek zaznamenal další dva body a poprvé v kariéře zdolal hranici 40 bodů. Dvě asistence si připsal i David Pastrňák.

Filip Hronek

Filip Hronek
Zdroj: Profimedia

  • Filip Hronek
  • Zdroj: Profimedia

Český obránce Filip Hronek ve službách Vancouveru Canucks zažívá báječnou sezonu. Hronek nastupuje v první obranné dvojici s kapitánem Quinnem Hughesem a tahle spolupráce mu parádně sedla. Šestadvacetiletý rodák z Hradce Králové připravil v utkání s Chicagem první dva góly a připsal si do statistik další dva kanadské body za dvě asistence. Hronek v sezoně posbíral 41 bodů za 4 góly a 37 asistencí a vytvořil si nové kariérní maximum. Vancouver vyhrál nad Chicagem 4:2.

Dvě asistence si připsal i útočník David Pastrňák. Jeho Boston ale nestačil na Tampu Bay a získal jen jeden bod. Sedmadvacetiletý český forvard neproměnil klíčový nájezd a Boston prohrál po samostatných nájezdech 2:3. Kapitán Bostonu Marchand nastoupil k tisícímu utkání v NHL. Oslavil ho dvěma asistencemi.

„Vím, jaké mám štěstí, že jsem součástí této organizace a jedné organizace celou svou kariéru, tedy alespoň do této chvíle,“ řekl Marchand. „Je to opravdu výjimečné, letí to jako voda a člověk si musí opravdu užívat každý den a vytěžit z každého okamžiku maximum,“ dodal.

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

Filip Zadina
Hokej NHL

O Zadinu mají mít zájem hned tři kluby

Filip Zadina v dresu San Jose
Hokej NHL

Zadina půjde na zkoušku do Buffala