sobota 27. července 2024

Hronek se zaskvěl třemi body

Český obránce Filip Hronek si připsal v utkání NHL mezi Vancouverem a Detroitem tři body. Red Wings vyhráli nad Canucks po prodloužení 4:3.

Filip Hronek (vlevo) s Eliasem Petterssonem

Filip Hronek (vlevo) s Eliasem Petterssonem
Zdroj: Profimedia

  • Filip Hronek (vlevo) s Eliasem Petterssonem
  • Zdroj: Profimedia

Český obránce zažil skvělý návrat do Detroitu. Filip Hronek odehrál v Detroitu poslední zápas 1. března 2023, poté byl vyměněn do Vancouveru. Šestadvacetiletý Hronek si připsal ve známém prostředí tři kanadské body za gól a dvě asistence a ukázal, že Red Wings udělali velkou chybu, když ho vyměnili do Vancouveru.

Ve 22. minutě vyrovnal Hoglander na 1:1, když tečoval Hronkovu tvrdou střelu do prázdné branky. Hronek poslal Canucks do vedení ve 32. minutě po návratu z trestné lavice. Český obránce po návratu na led vyrazil do brejku a parádní kličkou překonal gólmana Lyona. Třetí bod si Hronek připsal za asistenci u gólu Petterssona, který zvyšoval na rozdíl dvou gólů. Detroit ve třetí třetině dokázal vyrovnat a utkání rozhodlo až prodloužení. Zápas rozhodl už po 23 vteřinách Walman, který proměnil trestné střílení. Detroit vyhrál nad Vancouverem 4:3 po prodloužení.

Hronek zažívá skvělou sezonu. Ve 52 zápasech zaznamenal 39 kanadských bodů za 4 góly a 35 nahrávek. S 34 kladnými body je jedním z nejlepších hráčů v NHL

Zdroj: nhl.com

Související

Dominik Badinka
Hokej NHL

Badinka podepsal nováčkovský kontrakt s Carolinou

Pavel Francouz v dresu Colorada
Hokej NHL

Francouz v zámoří nekončí, stal se skautem Avalanche

Adam Raška
Hokej NHL

Raška pokračuje v Minnesotě

Radek Faksa v dresu Stars
Hokej NHL

Faksa mění v NHL po devíti letech dres