pátek 20. září 2024

Hradečtí hokejisté jsou po dopingovém trestu zpátky na ledě

Hokejisté Kevin Klíma a Graeme McCormack se vrátili do sestavy Mountfieldu. Do zápasu naskočili po deseti měsících.

Kevin Klíma

Kevin Klíma
Zdroj: Profimedia

  • Kevin Klíma
  • Zdroj: Profimedia

Hradečtí hokejisté Kevin Klíma a Graeme McCormack se vrátili do sestavy Hradce Králové. Třetí potrestaný hokejista Martin Štohanzl naskočil do utkání v dresu prvoligového Kolína.

„Bylo to super, všichni tři jsme strašně rádi, že můžeme být zase zpátky. Doufám, že začneme co nejvíce vyhrávat a v play-off postoupíme daleko,“ řekl Klíma po návratu na led.

Všichni tři hráči byli testováni na začátku dubna minulého roku po zápasu Mountfieldu s Vítkovicemi. Zmínění hokejisté měli pozitivní test na zakázanou látku a byla jim vystavena stopka na deset měsíců. Zakázaná látka se jim měla dostat do těla po požití výživového doplňku.

Trenér Tomáš Martinec vrátil Klímu a McCormacka do sestavy hned v prvním možném utkání. Hokejisté hráli extraligové utkání naposledy 9. dubna. „Je skvělé, že nám trenéři dali důvěru a ukázali, že s námi počítají,“ byl rád Klíma. „Na ledě jsem se cítil dobře, trénoval jsem hodně a dlouho. Zápasový hokej je ale přece jenom rychlejší než na tréninku, takže na něj si ještě musím zase zvyknout,“ pokračoval.

V dalším zápase vyzve Mountfield úřadujícího mistra z Třince. Hradec s Oceláři prohrál v minulé sezoně ve finále play off a má tak Třinci co vracet. „Určitě budeme mít extra motivaci, na loňskou sérii rozhodně nezapomínáme, Třinci budeme chtít porážku vrátit. Taky musíme hrát náš hokej a co nejlépe se připravit na play-off,“ těší se na další utkání Klíma.

Zdroj: mountfieldhk.cz

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

Jaromír Jágr během letní přípravy
Hokej Tipsport ELH

Jágrův návrat na led brzdí zranění

Matěj Machovský ve vítkovickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Brankář Machovský pomůže Olomouci

Petr Hauser v pražském dresu
Hokej Tipsport ELH

Indiáni získali ze Sparty forvarda Hausera