čtvrtek 25. dubna 2024

Hotel ve stylu Star Wars končí na Floridě kvůli sexuální výchově

Světově unikátní hotel Hvězdných válek se zavře na konci září. Společnost Disney tak reaguje na spor, který má s floridským guvernérem a kandidátem na amerického prezidenta Ronem DeSantisem.

Star wars

Dvoudenní pobyt v hotelu Hvězdných válek stál 100 tisíc dolarů, přesto zájemců byl dostatek
Zdroj: Facebook

  • Dvoudenní pobyt v hotelu Hvězdných válek stál 100 tisíc dolarů, přesto zájemců byl dostatek
  • Zdroj: Facebook

Pouhý rok a dva měsíce byl v provozu unikátní hotel Galactic Starcruiser na Floridě, kde si zájemci mohli užít pobyt ve stylu Hvězdných válek. Balíček pro čtyřčlennou rodinu přišel na šest tisíc dolarů, tedy asi 130 tisíc korun, za dvě noci. Přesto se našla řada zájemců, kteří se chtěli v takřka reálných kulisách potkat s Lukem Skywalkerem, Darthem Vaderem, Hanem Solem či Obi-wanem Kenobim. Teď je ale všemu konec. Společnost Disney, která hotel provozovala, rozhodla o jeho zavření. Argumentuje rozsáhlými škrty ve finančním hospodařením firmy, ale i sporem se současným guvernérem Floridy a kandidátem na amerického prezidenta Ronem DeSantisem. Poslední návštěvníky přivítá hotel na konci září.

Vedení filmového gigantu Disney dlouhodobě kritizuje nový zákon o sexuální výchově, který zakazuje ve škole mluvit o sexuálních menšinách a genderové identitě. Z jeho vzniku společnost viní právě DeSantise. Disney také tvrdí, že se omezily jeho pravomoci v Disneylandu ve městě Orlando, kde dosud platila jiná pravidla než ve zbytku Floridy. Uzavření hotelu je tedy jednou z prvních akcí ze strany Disney, která se tím rozhodla omezit své aktivity na Floridě. Kromě toho chce zrušit i plánovanou výstavbu kancelářského komplexu a místní sítě zábavních podniků.

Autor: Jan Skala

Související

hotel-1330850_1280
Domácí

Booking.com zaplatí miliony, české hotely nutil k zakázaným dohodám

l
Hudba

Florida ocenila kolébku death metalu. Nazvala ji místem historického významu

Deštné_v_Orlických_horách,_Národní_dům (1)
Domácí

Národní dům v Deštném půjde k zemi. Nahradí jej apartmánový hotel

22D0DE30-B598-4F2E-BABD-87D11B2B3434
Zahraniční Zdraví

Muž trpěl silnými bolestmi hlavy, v mozku měl parazity