Hotel California zazní naposledy. The Eagles oznámili rozlučkové turné

Po více než padesáti letech se legenda kalifornského folk rocku rozhodla ukončit kariéru. Jejich Hotel California však zůstane jedním z největších hitů sedmdesátých let.

Eagles

The Eagles se loučí. Oznámili poslední turné.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • The Eagles se loučí. Oznámili poslední turné.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Další legenda končí. Po více než padesáti letech existence oznámil rozlučkové turné losangeleská formace The Eagles, která má na svém kontě zejména celosvětový hit Hotel California. Zatím odtajnila pouze letošní termíny koncertů, které se uskuteční pouze v Americe a začnou 7. září koncertem v New Yorku. Počítá se s tím, že další termíny budou pokračovat v příštím roce, kdy by mohlo dojít i na Evropu. V České republice koncertovali The Eagles v roce 2009 v pražské O2 Aréně.

Z klasické sestavy, která natočila album Hotel California z roku 1976, je dnes členem kapely už jen pouze zpěvák a bubeník Don Henley a kytarista Joe Walsh.

Pětačtyřicet let v kapele působí ovšem rovněž basista Timothy B. Schmit, který The Eagles posílil v roce 1977. Na místě zpěváka a kytaristy Glenna Freye, který zemřel v roce 2016 se dnes objevuje jeho syn Deacon.

The Eagles jsou řazeni ke klasiků kalifornského folk rocku sedmdesátých let, který se vyvinul z hnutí hippies předchozí dekády.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0896699433
Hudba

Reportáž: Rockové profesorství Mr. Big slavilo bouřlivý úspěch

43610026_1866742626737664_8196301217278722048_n
Hudba

Jack Russell musí ukončit kariéru. Tvrdí, že není schopen dál vystupovat na úrovni

Andy Murray
Tenis

Organizátoři Wimbledonu jsou připraveni uctít Murrayho

Michal Kadlec.
Fotbal

Konec legendy. Michal Kadlec se rozloučil s fotbalem