sobota 4. května 2024

Hospic vrátil dar Agrofertu. Přes noc mu přistálo na účtu desetkrát tolik

Když hospic z Hustopečí na svém facebookovém profilu oznámil, že vrací 300tisícový dar Nadaci Agrofertu, nikdo nejspíš nečekal, že získá mnohonásobně vyšší částku. Dárci ale zareagovali překvapivě rychle.

hosp

Dary pro hospic
Zdroj: darujme.cz

  • Dary pro hospic
  • Zdroj: darujme.cz

„Bohužel ve stínu událostí posledních dní se domníváme, že přijetím tohoto daru bychom se stali součástí něčeho, čeho v žádném případě součástí být nechceme. Činnost nadace je přímo spojená s předvolební kampaní a s osobou jednoho z kandidátů, který poskytování darů a podpory využívá v předvolební rétorice. Velmi tímto děkujeme Nadaci Agrofert za velkorysý dar, který ale dnešním dnem vracíme zpět na její účet,“ uvedl hospic s tím, že částka mu bude citelně chybět, morální zásady jsou ale důležitější. „V žádném případě se nikdy nechceme stát rukojmím v politické hře kohokoli,“ vysvětlil.

O den později se na profilu hospice objevil příspěvek s názvem Noční zázrak.

„Přes noc se zcela spontánně strhla doslova dárcovská lavina – a dnes ráno jsme měli vrácený obnos zpět. A je to mnohem, mnohem víc,“ stojí na facebooku hospice, kterému lidé do středečního podvečera poslali téměř 3,5 milionu korun. „V nejbližších dnech každému z dárců, který zanechal svůj kontakt, zašleme osobní poděkování. Je vás opravdu hodně, proto prosíme o trpělivost. Ještě se z toho totiž vzpamatováváme,“ dodali zástupci hospice.

Související

Budova prvního lůžkového hospice na Vysočině
Domácí

První lůžkový hospic na Vysočině by se měl otevřít na podzim

image0
Zahraniční

Zdědila stovky milionů. Teď je chce darovat

péče
Domácí Zdraví

Paliativní péče se v česku zlepšila, uvádí NKÚ

Výstava_ruské_vojenské_techniky_zneškodněné_v_bojích_na_Ukrajině_08
Domácí Česká politika

Šifrovaný telefon a Dozimetr. Bylo to kvůli Agrofertu, tvrdí Rakušan