Velice netradiční pivní speciál uvařil vrchlabský pivovar Hendrych, který jej právě teď, po měsíčním zrání, posílá do světa. Dvanáctistupňový speciál vznikl na objednávku Správy krkonošského národního parku a podle sládků, kteří první várku vytvořili, chutná po samotných Krkonoších. Aby toto tvrzení podpořili, odtajnili ingredience, z nichž speciál s pracovním názvem Hory v pivu vytvořili.
K tradičním surovinám jako je chmel či světlý ječný slad říznutý pšeničnými a ovesnými vločkami přidali vrchlabští sládci i čerstvé výhonky krkonošských smrků, které jsou plné vitaminu C. Těch pivovar spotřeboval 125 kilogramů. Mok pak sládci dochucovali ostružinami, anýzem a pukléřkou islandskou, která roste v Krakonošově zahrádce.
První várka Hor v pivu bude k dispozici v oblastech Krkonoš, na Královéhradecku, Liberecku a v Praze. Jeho cena by neměla převýšit 40 korun.