neděle 6. října 2024

Horváth hlásí nové angažmá, povede třetiligový Most

Bývalý fotbalista Viktorie Plzeň Pavel Horváth bude pokračovat ve své trenérské kariéře v Baníku Most. Smlouvu má na dva roky.

Pavel Horváth je novým trenérem Baníku Most.

Pavel Horváth je novým trenérem Baníku Most.
Zdroj: FK Baník Most-Souš

  • Pavel Horváth je novým trenérem Baníku Most.
  • Zdroj: FK Baník Most-Souš

Další zastávkou Pavla Horvátha v jeho trenérské kariéře bude třetiligový klub Baník Most. Bývalý kapitán Viktorie Plzeň skončil před sezonou na lavičce Domažlic a spekulovalo se o tom, že by o jeho služby měl mít zájem některý z týmů ve vyšších soutěžích.

Nakonec se ale devětačtyřicetiletý Horváth přesouvá jen do Mostu a zůstává tak ve třetí nejvyšší fotbalové soutěži. Na lavičce mostu nahradí Horváth Stanislava Hofmanna. Podle informací na klubovém webu podepsal odchovanec Sparty se svým novým zaměstnavatelem smlouvu na dva roky.

„Slibujeme si od nového trenéra další naplňování klubové vize, kterou je cesta zpět do popředí českého fotbalu, ze společného působení v Sokolově mohu potvrdit jeho náročnost i velmi dobré vnímání pojetí hry v současném moderním fotbale. Chtěl bych ještě doplnit, že očekáváme i výkonnostní posun hráčů našeho současného kádru, který dle mého názoru již od jara stagnuje. Trenér Horváth do českého fotbalu posunul mladé hráče jako například Lukáše Provoda, Jana Mejdra nebo Michala Hlavatého,“ uvedl sportovní manažer Baníku Most Petr Glaser, který pod Horváthem působil jako hráč v Sokolově.

Nový trenér povede fotbalisty Mostu už do nedělního derby s B-týmem Teplic. Teplice jsou aktuálně se třemi body na posledním místě tabulky, zatímco Baník Most-Souš se sedmi body drží dvanáctou příčku.

Autor: Ota Černý

Související

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Fotbal Chance liga

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice

Nová posila Slavie Vladimir Perišič.
Fotbal Chance liga

Do Edenu přichází reprezentant Černé Hory

GWiMm9WW8AENCzD
Domácí

Deváťačka ráno pobodala v domažlické škole spolužáky

Prince Kwabena Adu se stává hráčem Plzně.
Fotbal

Plzeň přetáhla útočníka z týmu, který vyřadila v boji o poháry