čtvrtek 19. září 2024

Holoubek v Boleslavi končí, klub povede švédský trenér

V Mladé Boleslavi se rozhodli jít skandinávskou cestou. Do klubu přichází švédský trenér Andreas Brännström.

David Holoubek během zápasu proti Hapoelu Beer Sheva

David Holoubek během zápasu proti Hapoelu Beer Sheva
Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

  • David Holoubek během zápasu proti Hapoelu Beer Sheva
  • Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Vedení Mladé Boleslavi se rozhodlo k razantnímu kroku. Hlavní trenér David Holoubek i jeho asistent Marek Jarolím v klubu končí. Holoubkova pozice v klubu byla už delší dobu nejistá. Poté co se stal před pár týdny David Trunda majoritním vlastníkem Mladé Boleslavi, spekulovalo se o změnách. Na řadu jako první přišla výměna trenéra.

„Chtěl bych upřímně poděkovat Davidu Holoubkovi a Markovi Jarolímovi za jejich práci, kterou odvedli. Andreas Brännström se k našemu klubu připojuje s vizí, která plně koresponduje s dlouhodobými cíli,“ sdělil na klubovém webu David Trunda.

Andreas Brännström začínal s trénováním v klubu IK Sirius. Poté vedl kluby AFC United, Dalkurd FF, nebo tým do 19 a 21 let v Hammarby. Jeho poslední štací byl AIK Stockholm. V Mladé Boleslavi by měl dosáhnout toho, že se bude klub pravidelně objevovat v horním patře tabulky. Zapojit do týmu by měl i mladé talenty.

„Toto angažmá beru jako velkou výzvu. Jsem si vědom tlaku, který mě v novém působišti čeká, ale jsem připraven na něj reagovat. Věřím, že spolu s vedením klubu, realizačním týmem a hráči vytvoříme dobře fungující tým a společně dosáhneme takových výsledků, aby se FK Mladá Boleslav pohybovala v horních patrech tabulky a předváděla atraktivní fotbal, na který budou fanoušci rádi chodit,“ okomentoval svůj příchod do Boleslavi Andreas Brännström.

Zdroj: fkmb.cz

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým