pátek 28. června 2024

Hokejový šampionát v roce 2028 bude hostit Paříž a Lyon

Hokejové mistrovství světa v roce 2028 se odehraje v Paříži a Lyonu. Mezinárodní hokejová federace potvrdila pořadatelství Francie na šampionátu v Praze.

Francouzští hokejisté si zahrají na domácí půdě

Francouzští hokejisté si zahrají na domácí půdě
Zdroj: Profimedia

  • Francouzští hokejisté si zahrají na domácí půdě
  • Zdroj: Profimedia

Francie byla na pořádání šampionátu v roce 2028 jediným kandidátem. Kazachstán, který o pořádání také usiloval, nakonec svoji kandidaturu stáhl. Francie pořádala hokejové mistrovství světa již dvakrát, v roce 1951 a 2017. V roce 2028 bude hostit Accor Arena v Paříži a LDLC Arena v Lyonu od 12. do 28. května jednu z nejsledovanějších sportovních akcí roku.

„Jsem velmi hrdý a potěšený, že nám hokejová rodina dala v tomto projektu důvěru a uznala naši schopnost uspořádat tak rozsáhlou akci. Vzhledem k tomu, že směřujeme k olympijským hrám v roce 2030, představuje tato akce výjimečnou příležitost k propagaci a rozvoji našeho sportu s využitím našich odborných znalostí a know-how,“ sdělil prezident Francouzské hokejové federace Pierre-Yves Gerbeau.

Francie bude hostit dvě důležité sportovní akce, ve kterých se objeví i francouzský hokejový tým. Nejen hokejový šampionát v roce 2028, ale s největší pravděpodobností i Zimní olympijské hry 2030 v Alpách.

Zdroj: iihf.com

Související

Fotbalisté Rakouska slaví výhru.
Fotbal EURO 2024

Překvapivými vítězi skupiny D jsou Rakušané

Budova Evropské komise
Ekonomika

Evropská komise zahajuje řízení se sedmi zeměmi EU, včetně Slovenska

Francie s Nizozemskem remizovala.
Fotbal

Souboj titánů bez gólů. Francie na Nizozemsko nevyzrála

Roman Málek
Hokej

Málek končí ve Slavii, odchází trénovat do Kladna