pátek 18. října 2024

Hokejoví mistři slavili na střeše autobusu

Čeští hokejoví reprezentanti oslavili titul mistrů světa s fanoušky na Staroměstském náměstí. Na oslavu zlata přišly tisíce fanoušků.

Češi slavili na střeše autobusu

Češi slavili na střeše autobusu
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Češi slavili na střeše autobusu
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Oslavy mistrů světa s fanoušky začaly okolo páté hodiny odpolední, kdy čeští hokejisté přijeli autobusem na Staroměstské náměstí. Zaplněné náměstí nadšeně vyvolávalo naše hokejisty. „Mistři, mistři,“ vítali fanoušci domácí hráče.

Hokejisté před příchodem na pódium nečekaně vylezli na střechu autobusu. Jako první se na střechu vyšplhal David Pastrňák, aby natěšeným fanouškům ukázal pohár mistrů světa.

Čeští reprezentanti po náročném finálovém večeru sršeli energií a nebylo na nich příliš znát, že oslavovali do pozdních ranních hodin. Na pódiu se smáli od ucha k uchu a užívali si podporu fanoušků. Moderátor celého šampionátu Libor Bouček vyvolával jednotlivá jména hokejistů. Když hráči uslyšeli své jméno, popošli k fanouškům a zvedli pohár nad hlavu.

Roman Červenka s Davidem Pastrňákem poděkovali českým fanouškům za podporu během celého šampionátu. „Bez vás bychom tu nikdy nestáli,“ zakřičel kapitán českého týmu do mikrofonu.

Bostonský forvard poté předzpíval fanouškům: „Tak jsme mistři, no a co.“ Fanoušci se nenechali dlouho pobízet a k Pastrňákovi se připojili. Následovala státní hymna v podání Vojtěcha Dyka a pak už se vydali na pódium i rodinní příslušníci.

Ani fanoušci nepřišli zkrátka. Mistři světa se s hokejovými nadšenci fotili a rozdávali podpisy. Hráči nepodepisovali jen reprezentační dresy a šály, ale došlo i na podprsenku.

Hráči se následně rozloučili se zaplněným náměstím a odjeli dále slavit, tahle noc bude ještě dlouhá. O bujarých oslavách svědčí fakt, že čeští hokejisté už stihli poškodit pohár mistrů světa.

Související

David Cienciala před gólmanem Lundinem
Hokej CHL

Do vyřazovací části Ligy mistrů postoupili i Oceláři

Návrat hodinové věže na Průmyslový palác
Domácí Video

Hodinová věž se vrátila na pražský Průmyslový palác

profimedia-0798282641
Domácí

Obvinění v kauze DPP jsou stíháni na svobodě

Michal Řepík před brankářem Salzburgu
Hokej CHL

Sparta postoupila v Lize mistrů do play off