pondělí 16. září 2024

Hokejové hvězdy vybraly přes dva miliony korun

Exhibiční zápas hokejových hvězd přilákal do O2 areny přes dvanáct tisící diváků. Utkaly se proti sobě týmy Jakuba Voráčka a Davida Pastrňáka.

David Pastrňák s Jakubem Voráček při slavnostním buly

David Pastrňák s Jakubem Voráček při slavnostním buly
Zdroj: Profimedia

  • David Pastrňák s Jakubem Voráček při slavnostním buly
  • Zdroj: Profimedia

Voráček si do svého týmu vybral gólmana Ondřeje Pavelce, Jana Ruttu, Filipa Hronka, Martina Nečase nebo Dominika Kubalíka. Nechyběli ani hráči, kteří už pověsili brusle na hřebík. Na led se vrátil Petr Čajánek, Jiří Tlustý i Michal Barinka.

Pastrňák si ve speciálním draftu vybral brankáře Michala Neuvirtha, Tomáše Kundrátka, Romana Červenku, ale i Davida Výborného, Tomáše Plekance nebo Tomáše Vlasáka.

Před začátkem zápasu se držela minuta ticha za nedávno tragicky zemřelého amerického hokejistu Johnnyho Gaudreaua, kterého i s bratrem srazil opilý řidič. Útočník Columbusu spolu s mladším bratrem na následky nehody zemřel. Gaudreau se představil i na letošním mistrovství světa v Praze. Odehrál zde svůj poslední zápas.

Během utkání se nezapomnělo ani na zesnulé mistry světa Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka, kteří před třinácti lety tragicky zemřeli při pádu letadla u Jaroslavli.

Samotné utkání se hrálo v příjemné atmosféře, která mnohdy připomínala náladu během domácího šampionátu. Halou se valil pokřik: „Kdo neskáče, není Čech“ a nechyběly ani mexické vlny. O2 arenou se proháněl maskot Kluk Puk, který je symbolem nadace Jakuba Voráčka. Část výtěžku z exhibice byla věnována právě této nadaci, která pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou. Vybralo se přes dva miliony korun.

Zápas okořenil Karel Vémola, který předal boxerské rukavice Kundrátkovi s Kempným.

TÝM VORAS – TÝM PASTA 8:5 (4:3, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Tlustý (Čajánek), 13. Nečas (Krejčík), 17. Tlustý (Bednář), 19. Voženílek (Kubalík, Flek), 33. Rutta (Bednář), 37. Tlustý (Bednář), 39. a 60. Kubalík– 6. Beránek, 6. Pastrňák (Kundrátek), 11. Beránek (Hanzal), 39. Beránek (TS), 41. Pastrňák (Židlický)

Související

David Pastrňák při přebírání čestného občanství
Hokej

Pastrňák se stal čestným občanem Havířova, přivezl i mistrovský pohár

V srpnu se proti sobě utkají Pastrňák s Voráčkem
Hokej

Pastrňák se utká s Voráčkem, fanoušky čeká souboj hvězd

Maminka Marcela převzala za Davida Pastrňáka cenu, vpravo moderátor Libor Bouček.
Hokej

Pastrňák posedmé ovládl Zlatou hokejku

David Pastrňák
Hokej

V desítce nejlepších nechybí Pastrňák a gólman Dostál