Hokejová Boleslav se vyšplhala na druhé místo

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli nad Hradcem 2:1 a nahradili na druhé příčce tabulky Pardubice.

Hokejisté Boleslavi se radují z gólu

Hokejisté Boleslavi se radují z gólu
Zdroj: BK Mladá Boleslav

  • Hokejisté Boleslavi se radují z gólu
  • Zdroj: BK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav vyhrála utkání s Hradcem a posunula se na druhé místo tabulky. V devíti zápasech získala 18 bodů. Na vedoucí Litvínov ztrácí čtyři body.

Vítězství nad Mountfieldem se nerodilo lehce. Hosté byli v úvodu zápasu aktivnější a po dvanácti minutách se dostali do vedení. Graeme McCormack po přihrávce Dmowského otevřel skóre střelou od modré čáry. Domácí hokejisté ale dokázali odpovědět už po dvou minutách. Při přesilové hře vyrovnal Petr Čajka.

Ve druhé třetině branka nepadla, ale došlo k vyloučení hráče do konce zápasu. Hradecký Pour zasáhl domácího Gewieseho loktem do hlavy a rozhodčí udělili hostujícímu hráči trest pět minut plus do konce utkání. Mountfield ale dlouhé oslabení dokázal ustát bez inkasovaného gólu.

O vítězství domácích rozhodla 48. minuta. Čtyřiatřicetiletý Buchtele překonal brankáře Novotného bekhendovou dorážkou a získal Mladé Boleslavi tři body.

„Myslím, že je třeba říct, že Hradec byl minimálně dvě třetiny lepším týmem. Nechytili jsme začátek, udělali jsme fauly a hráli hned tři oslabení, což je prostě strašně moc. Naštěstí pro nás to potrestali jen jednou. Byli jsme slabší v osobních soubojích, čímž jsme se dostávali pod tlak. Naštěstí máme v bráně Furchína, který nás zase podržel. Ve třetí třetině jsme se díky přesilovce dostali víc do hry a pak už jsme byli vyrovnaným soupeřem. V závěru to musel Hradec víc otevřít a my si vypracovali pár přečíslení, využít jsme jich ale nedokázali, takže jsme se strachovali až do posledních vteřin. Naštěstí se zase projevilo to, co nás zatím zdobí celou sezonu, což je obětavost,“ okomentoval zápas s Hradcem trenér Jiří Král.

BK MLADÁ BOLESLAV – MOUNTFIELD HK 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Čajka (Lintuniemi, Rekonen), 48. Buchtele (Lakatoš, Čajka) – 12. McCormack (Dmowski, Batna)

Související

Tralmarks během utkání s Plzní
Hokej Tipsport ELH

Rytíř Tralmaks si nezahraje za faul na Zámorského dva zápasy

Jiří Šlégr během volební konference Českého hokeje
Hokej

Jiří Šlégr nahradil v národním týmu Petra Nedvěda

Fanoušci HC Kometa Brno
Hokej Tipsport ELH

Kometa porazila Motor

Petr Straka oslavuje vítězný gól
Hokej Tipsport ELH

Kladno rozhodlo tři sekundy před koncem