pondělí 16. září 2024

Hokejistky si podmanily turnaj ve Švýcarsku

České hokejistky vyhrály nad Švédkami 6:3 a ovládly turnaj Euro Hockey Tour ve švýcarském Klotenu.

Češky ovládly turnaj Euro Hockey Tour

Češky ovládly turnaj Euro Hockey Tour
Zdroj: @narodnitymzen

  • Češky ovládly turnaj Euro Hockey Tour
  • Zdroj: @narodnitymzen

Svěřenkyně trenérky Carly MacLeodové vstoupily do utkání se Švédskem skvěle. Z Gólu se radovaly už v 1. minutě. Natálie Mlýnková vymetla pravý horní roh branky. Z dalšího gólu se Češky radovaly po dalších deseti minutách a opět se trefila Mlýnková. Třiadvacetiletá útočnice uklidila puk do odkryté brány. Minutu před koncem první třetiny překonala bekhendem švédskou brankářku Hymlárová a vypadalo to, že Češky půjdou do šaten s třígólovým náskokem. Švédky ale dokázaly ve 20. minutě snížit, když Šenkovou prostřelila Hjalmarssonová.

Góly padaly i ve druhé části, tentokrát ale především do české branky. Švédky dokázaly během dvou minut v polovině zápasu srovnat skóre. Češky se ale nevzdaly a na dva rychlé švédské góly odpověděly a dostaly se opět do vedení.

Třetí třetina patřila české brankářce Šenkové, která dokázala vychytat všechny švédské střelecké pokusy. Klid českým hráčkám přinesl gól Neubauerové v 51. minutě. Švédské hráčky odvolaly gólmanku pět minut před koncem zápasu a osamocené branky dokázaly Češky v 57. minutě využít. Denisa Křížová upravila skóre na konečných 6:3.

ČESKO – ŠVÉDSKO 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Mlýnková (Trnková), 11. Mlýnková (Šapovalivová, Pejzlová), 19. Hymlárová (Plosová, Pištěková), 32. Trnková, 51. Neubauerová (Juříčková), 57. Křížová (Vanišová, Mrázová) - 20. Hjalmarssonová (Ljungblomová, E. Svenssonová), 28. Hjalmarssonová (Nylén-Perssonová, Rauniová), 29. Ljungblomová (E. Svenssonová)

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra