čtvrtek 2. května 2024

Hokejistky podepsaly memorandum

Na tiskové konferenci mluvili Hadamczik, Bříza a další.

profimedia-0864813902.jpg

Hvězda reprezentace Klára Peslarová.
Zdroj: Profimedia

  • Hvězda reprezentace Klára Peslarová.
  • Zdroj: Profimedia

Hned několik velkých osobností bylo hlavními postavami tiskové konference k mistrovství světa hokejistek 2025, které za rok hostí České Budějovice.

V rámci čtvrteční odpolední akce uzavřel Český hokej s Jihočeským krajem a statutárním městem České Budějovice memorandum o spolupráci.

Pro fanoušky byl nejzajímavější tváří prezident Českého hokeje Alois Hadamczik. „Hokej je v České republice národním sportem a je pro nás velkou ctí, že budeme moct rok po mistrovství světa mužů u nás uspořádat i světový šampionát žen,“ řekl.

Směrem k memorandu ho doplnil viceprezident Českého hokeje Petr Bříza. „Jedním z největších benefitů je možnost využívat při těchto akcích bezplatně českobudějovickou hokejovou arénu,“ uvedl.

Dalšími sportovními personami na tiskové konferenci byli generální manažerka národního týmu žen Tereza Sadilová, předseda Organizačního výboru MS žen 2025 Jiří Šindler, autor identity MS žen 2025 Filip Krégl a předseda sportovní komise Jihočeského kraje Zbyněk Sýkora – šéf paralympijského výboru.

Autor: Jakub Holý

Související

Nová podoba národních hokejových dresů
Hokej

Čeští hokejisté budou znovu nosit státní znak

Břízaprofimedia-0808485777.jpg
Hokej

Bříza shání tisíc dobrovolníků

Jaromír Jágr.
Hokej

Jágr vysvětluje kauzu Jalonen

Kari Jalonen.
Hokej

Fanoušci Jalonenovi věří, svaz čeká