Hokejistky Minnesoty získaly Walter Cup, obdobu Stanley Cupu

První ročník Professional Women's Hockey League (PWHL) vyhrály hráčky Minnesoty. V pátém duelu vyhrály nad Bostonem 3:0 a zvedly nad hlavu nejcennější pohár. Trofej získala i česká útočnice Denisa Křížová.

Hráčky Minnesoty s Walter Cupem

Hráčky Minnesoty s Walter Cupem
Zdroj: Profimedia

  • Hráčky Minnesoty s Walter Cupem
  • Zdroj: Profimedia

Souboj mezi Minnesotou a Bostonem rozhodl až pátý duel, ve kterém hráčky Minnesoty přejely Boston 3:0 a vyhrály 3:2 na zápasy. Skóre utkání otevřela ve 27. minutě Liz Schepersová, která se v play off trefila vůbec poprvé. Na pětadvacetileté křídlo navázala v polovině třetí třetiny Michela Cavaová. Kanaďanka zaznamenala v utkání dva body a dohnala spoluhráčku z klubu Taylor Heisovou, s kterou shodně nasbíraly v play off PWHL osm bodů. Kapitánka Minnesoty Kendall Coyne Schofield pojistila vítězství gólem do prázdné brány a zpečetila vítězství svého klubu.

Brankářka Minnesoty Nicole Hensleyová zasahovala proti 17 střelám a vychytala v rozhodujícím utkání čisté konto.

Denisa Křížová jako první Češka v historii získala v premiérovém ročníku PWHL Walter Cup. Devětadvacetiletá hráčka nasbírala v základní části soutěže šest bodů za tři góly a tři asistence. V play off skórovala dvakrát. Ve finálovém zápase strávila na ledě přes sedmnáct minut.

V Professional Women's Hockey League hrají spolu s Křížovou další čtyři Češky, jmenovitě Kateřina Mrázová, Aneta Tejralová, Tereza Vanišová (všechny PWHL Ottawa) a Dominika Lásková (PWHL Montreal).

Zdroj: thepwhl.com

Související

Tomáš Hertl po čtyřbodovém utkání
Hokej NHL

Čeští útočníci v zámoří zářili

Jakub Krejčík
Hokej Tipsport ELH

Krejčík zůstane ve Spartě další dva roky

Zápas pod širým nebem Plzně a Karlových Varů v německém Klingenthalu
Hokej

Winter Hockey Games se odkládají, hledá se náhradní termín

Adam Měchura v dresu Providence
Hokej Tipsport ELH

Juniorský vicemistr světa míří do Plzně