pondělí 20. května 2024

Hokejisté zabojují o postup do čtvrtfinále Ligy mistrů

Hráči Pardubic, Třince a Vítkovic jsou jen krok od postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Týmy čekají odvetné zápasy.

Oceláři v utkání s týmem Skelleftea

Oceláři v utkání s týmem Skelleftea
Zdroj: Profimedia

  • Oceláři v utkání s týmem Skelleftea
  • Zdroj: Profimedia

Dynamo přivítá Ilves

Pardubice se doma utkají s Ilves Tampere. Svěřenci Václava Varadi dokázali finský klub na severu Evropy porazit 1:3. Dnes budou chtít na výhru navázat. Pardubický trenér má v soutěži nejvyšší ambice. „Naším cílem je soutěž vyhrát,“ sdělil na klubovém webu Varaďa.

Třinec zamířil do Švédska

Oceláři se představí na ledě švédského týmu Skelleftea. V prvním zápase doma vyhráli 4:3. K postupu jim tedy stačí i remíza. Ve Švédsku bude Ocelářům fandit i téměř stovka nejvěrnějších fanoušků.

„Máme možnost hrát v Lize mistrů s nejlepšími týmy v Evropě a náš cíl je jasný: Jedeme do Švédska uhrát takový výsledek, abychom postoupili do dalšího kola,“ řekl na letišti asistent trenéra Vladimír Országh.

V Ostravar aréně se představí Pelicans Lahti

O postup mezi nejlepších osm týmů Evropy se budou snažit i Vítkovice. Doma se střetnou s finským týmem Pelicans Lahti. První utkání skončilo kontumační výhrou 0:3 ve prospěch Vítkovic. V Isku aréně se nepodařilo zajistit dostatečně kvalitní ledovou plochu a už po třinácti minutách byl zápas ukončen.

„Máme náskok, ale zůstáváme na zemi. Víme, že i s ohledem na pravidla o přesilovkách a oslabeních v CHL tříbrankový náskok nemusí znamenat vůbec nic. Jsme připravení doma před našimi fanoušky bojovat a porvat se o vítězství, ale zároveň víme, že to nebude jednoduché. Vnímáme to tak, že v Ostravě se začíná od stavu 0:0,“ sdělil na webu sportovní ředitel Roman Šimíček.

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

Adam Musil v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

K Tygrům se vrací Musil

Chad Yetman v dresu švédského týmu
Hokej Tipsport ELH

Vítkovice ohlásily další posilu, tentokrát Kanaďana Yetmana