Hledá se Maia. Na letišti v Atlantě se ztratil pes

Paula Rodriguez cestovala společně se svým čtyřnohým parťákem z Dominikánské republiky do USA. Jejich putování se ale proměnilo v horor.

ztraceny_pes

Paula Rodriguez se svou Maiou
Zdroj: Paula Rodriguez

  • Paula Rodriguez se svou Maiou
  • Zdroj: Paula Rodriguez

Letiště v Atlantě je jedno z nejrušnějších na světě. Teď se v jeho útrobách možná ukrývá ztracená šestiletá fenka Maia.

Paula Rodriguez se vydala na cestu 18. srpna. Mířila na dva týdny do Kalifornie, jenže při mezipřistání na letišti Hartsfield-Jackson v Atlantě zjistila, že nesplňuje požadavky turistického víza. Tím její pobyt skončil.

Zpáteční letadlo do Dominikánské republiky letělo až další den, a tak Rodriguez musela strávit noc v záchytném centru. Její pes tam ale nemohl. „Zavolal mi pracovník letecké společnosti. Řekl mi, ať si nedělám starosti, že psa odvezou do zařízení s vyškoleným personálem. Že mu dají jídlo a vodu a postarají se o něj. Nemohla jsem nic dělat a věřila jsem mu," svěřila se.

Pak už Paula psa neviděla. Její fenka, kterou našla jako měsíční štěně, je nezvěstná. O dva dny později se jí ozvali z letecké společnosti. „Řekli, že Maia se ztratila při převozu k letadlu, když na ranveji zaměstnanci otevřeli její boudu a ona utekla. Řekli, že ji pronásledovali, ale běžela rychleji a rychleji a unikla,“ prozradila majitelka psa, která se do USA kvůli vízu nesmí vrátit. Místo ní odletěla do Ameriky její matka.

Maia má mikročip, Rodriguez už kontaktovala všechny útulky i veterináře v okolí Atlanty. Vzhledem k tomu, že jí zatím nikdo neodpověděl, se domnívá, že je Maia ukrytá někde v prostorách letiště. Pátrání pokračuje.

F4JUa6CXgAAlX27

Autor: Emil Mikuš
Zdroj: CNN

Související

profimedia-0915023339
Zahraniční

Japonské letiště ruší lety. U jeho ranveje vybuchla bomba z druhé světové války

Ekoteroristé se dnes přilepili k letištní ploše v Norimberku.
Zahraniční

Ekoteroristé znovu úřadují. Přilepili se k letišti v Norimberku

profimedia-0888206537
Zahraniční

Pražské letiště už funguje v běžném režimu. Jinde se odbavování komplikuje

profimedia-0763791193
Zahraniční

Na Soul letěly severokorejské balony, do Japonského moře zase raketa