čtvrtek 17. října 2024

Hertl porazil Gudase, Vladař vychytal Oilers

Hertl pomohl gólem k výhře Vegas nad Anaheimem. Calgary s gólmanem Vladařem v brance porazilo Edmonton.

Tomáš Hertl slaví gól

Tomáš Hertl slaví gól
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Hertl slaví gól
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Vegas Tomáš Hertl skóroval v utkání proti Anaheimu. Český forvard vstřelil první gól v sezoně v úvodu třetí třetiny během přesilové hry a nasměroval Vegas k vítězství. Golden Knights nakonec vyhráli 3:1. Hertl byl vyhlášený první hvězdou utkání.

Za ty roky, co jsem v NHL, jsem takových branek dal už spoustu. Řekl bych, že se před brankou soupeře dokážu orientovat," sdělil po utkání Hertl. „Dostávali jsme se do dobrých příležitostí. Přesilovka je důležitá. ... Bylo hezké vstřelit gól v přesilovce, ale musíme dál tlačit, protože speciální týmy rozhodují zápasy.“

Na straně poražených nastoupil jako kapitán Anaheimu Radko Gudas. Jeho krajan brankář Lukáš Dostál se do sestavy nevešel. V brance ho vystřídal James Reimer.

Vladař pomohl k výhře Calgary

Hokejový gólman Daniel Vladař se podílel na výhře Calgary. V utkání proti Edmontonu vychytal 25 střeleckých pokusů a za svá záda pustil jen jeden regulérní gól.

Sedmadvacetiletý český brankář inkasoval gól již po necelých dvou minutách hry. Skinner skóroval do odkryté branky po střele Mattiase Ekholma. V závěru první třetiny byl český gólman překonán podruhé a na začátku druhé třetiny potřetí. Obě branky ale byly po trenérské výzvě odvolány. Edmonton vedl stále jen 1:0. V polovině zápasu se střelecky probrali i hráči Calgary a postupně nasázeli Oilers čtyři branky. Calgary vyhrálo nad Edmontonem 4:1.

Zdroj: nhl.com

Související

David Pastrňák vstřelil čtvrtý gól v sezoně
Hokej NHL

Pastrňák opět skóroval, už počtvrté!

David Cienciala před gólmanem Lundinem
Hokej CHL

Do vyřazovací části Ligy mistrů postoupili i Oceláři

Jakub Vrána se raduje z gólu
Hokej NHL

Vrána se vrací do hry! Lauko poprvé skóroval za Wild

Michal Řepík před brankářem Salzburgu
Hokej CHL

Sparta postoupila v Lize mistrů do play off