sobota 27. července 2024

Hertl hattrickem otočil zápas s Islanders

Hertl nasázel New Yorku Islanders tři góly a pomohl San Jose Sharks k výhře v prodloužení.

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Hertl
  • Zdroj: Profimedia

Jízda třicetiletého útočníka začala v první třetině, když vyrovnával na 1:1. Hertl naskočil na led z trestné lavice, dostal od Duclaira přihrávku a vymetl šibenici. Hráči New York Islanders zabrali a odskočili Žralokům na rozdíl tří branek. San Jose prohrávalo ještě osm minut před závěrečným hvizdem o tři góly. Kevin Labanc si nechal svůj první gól v sezoně na snížení 4:2. San Jose šlo v závěru utkání do rizika v podobě hry bez brankáře. A právě nyní přišla chvíle pro Tomáše Hertla. Na 3:4 snížil český centr po šťastném odrazu z hranice brankoviště a o dvě minuty později srovnal po přihrávce od spoluhráče Williama Eklunda. V prodloužení se prosadil Eklund a rozhodl o výhře San Jose.

Český hokejista si připsal už svůj šestý hattrick v NHL. „Dnes jsme to dotáhli do konce, mám z toho opravdu dobrý pocit,“ řekl po zápase Hertl.

New York Islanders ztratilo vedení v posledním dějství ve třech ze čtyř posledních utkání. „K tomu nemám slov,“ řekl kapitán Islanders Anders Lee. „Je to prostě špatné. Je to opravdu špatné,“ dodal.

NEW YORK ISLANDERS – SAN JOSE SHARKS 4:5 PO PRODLOUŽENÍ

Zdroj: nhl.com

Související

Dominik Badinka
Hokej NHL

Badinka podepsal nováčkovský kontrakt s Carolinou

Pavel Francouz v dresu Colorada
Hokej NHL

Francouz v zámoří nekončí, stal se skautem Avalanche

Adam Raška
Hokej NHL

Raška pokračuje v Minnesotě

Radek Faksa v dresu Stars
Hokej NHL

Faksa mění v NHL po devíti letech dres